Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | S.P.E.C.I.A.L.: „TU, universul încă neexplorat: despre autocunoaștere și implicare”. Primul atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor

Publicat

În acest weekend s-a desfășurat primul atelier de lucru destinat dezvoltării tinerilor, organizat în cadrul proiectului “SPECIAL”. Membrii echipei de implementare a proiectului „Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv” (SPECIAL), finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor, au desfășurat atelierul de lucru „TU, universul încă neexplorat: despre autocunoaștere și implicare”, în cadrul căruia s-a urmărit facilitarea introspecției și explorarea propriului potențial în rândul participanților la atelier, prin metode non-formale de educație.

Grupul informal de tineri, coordonat de Tudor Drăgoi, a conceput o structură a activităților care să ofere tuturor participanților imboldul necesar creșterii gradului stimei de sine și al încrederii în propriile forțe, prin încurajarea implicării lor active în acțiuni de voluntariat, prin (auto)analiză și (auto)perfecționare. Tinerii s-au bucurat în demersurile lor de sprijinul oferit de partenerii atrași în proiect, precum: Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba și Asociația “PRO Tinerețe”.

Metodele utilizate cu preponderență pe parcursul desfășurării acestei activităţi au aparținut educației non-formale și s-au bazat pe participarea activă a tinerilor implicați. “Toată lumea a fost foarte deschisă, iar eu m-am simțit foarte bine. Mi-a plăcut că am avut posibilitatea să vorbim individual, să împărtășim celorlalți lucruri cu privire la viața noastră… Toată lumea a fost deschisă la această provocare și a ieșit un lucru foarte bun!” consideră Cosmin B., participant la proiect. “Mi-a plăcut atmosfera de aici, prieteniile care s-au legat, modul în care am interacționat și rezultatul activităților noastre; cred că am lăsat o parte din noi drept amintire fiecăruia dintre participanți și ne-am dezvoltat, întrucât am fost nevoiți să vorbim în public și astfel, să ne controlăm emoțiile; am participat activ la toate sesiunile și, totodată, am aflat lucruri noi cu privire la oamenii pe care îi cunoșteam de mult timp”, a afirmat Bogdan S., un alt participant la proiect.

Prin activitățile sale, proiectul SPECIAL vine în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și crește încrederea în propriile forțe, de a deveni mai siguri pe sine, de a se dezvolta personal și de a evolua într-o societate în care devine tot mai pregnantă nevoia de afirmare prin propriile puteri. Proiectul va continua, în lunile următoare, cu alte ateliere de lucru destinate dezvoltării tinerilor, dar și cu activități practice, precum colectare de cărți pentru organizarea unei campanii de donare a acestora, dar și o vizită la o casă de copii/cămin de bătrâni care să faciliteze interacțiunea participanților cu oamenii aflați în nevoie, cu scopul de a aduce acestora din urma zâmbetul pe buze și pentru a conștientiza faptul că, cu pași mici, poți face schimbări mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax