Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Echipajul de terapie intensivă mobilă din al ISU Alba, lansat oficial. Raed Arafat nu a putut fi prezent la eveniment

Publicat

YouTube video

 

Pe lângă cele cinci echipaje de prim ajutor existente, SMURD Alba dispune şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă. Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care răspund echipajele SMURD sunt asigurate de către sistemul unic de urgenţă 112 şi Dispeceratul Integrat Medical – ISU –  Ambulanţă. La evenimentul de operaţionalizare a echipajului de sâmbătă au fost invitaţi miniştrii Raed Arafat şi Mircea Duşa, dar nici unul dintre aceștia nu a putut fi prezent.

Raed Arafat a anunțat vineri după-amiază că nu va putea ajunge la Alba Iulia, deoarece trebuie să participe la ședința de Guvern.

La manifestările de sâmbătă au participat autoritățile publice și locale, dar și oameni politici din Alba care au avut ocazia să asiste la simulări de intervenții în caz de accidente cu victime încarcerate și să viziteze noul dispecerat ISU și echipajul de terapie intensivă mobilă.

Dintre aceștia îi amintim pe președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, viceprimarul Dorin Șerdean, deputații USL Călin Potor și Dan Simedru, managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă, administratorul judeţului, Sorin Bumb, Ioan Gânfălean, dar și alții.

Festivitatea ce a început la ora 11.00 a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local Alba Iulia, Direcţia de Sănătate Publică şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, pentru operaţionalizarea echipajului de terapie intensivă mobilă.

Evenimentul a cuprins un ceremonial militar, o slujbă religioasă susținută de ÎPS Irineu, vizitarea spaţiilor SMURD şi a dispeceratului medical integrat,  dar şi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie pentru ajutor medical de urgenţă şi descarcerare.

Echipajul de terapie intensivă mobilă este unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc. Este alcătuit dintr-un medic specialist de medicină de urgenţă, un asistent medical cu pregătire specifică din cadrul Unitaţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi doi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Acest tip de echipaj îşi desfăşoară activitatea pe ambulanţa Volkswagen şi are competenţă de a efectua cele mai complexe manevre medicale, specifice terapiei intensive (inducţie anestezică, intubație oro-traheală cu inducţie medicamentoasă, montarea de cale venoasă centrală, măsurarea presiunii venoase centrale, traheotsomie de urgenţă etc.) Având în vedere acest nivel ridicat de pregătire medicală, acest echipaj este dirijat la intervenţiile cu victime multiple şi /sau cu stare generală gravă. Din cele două ambulanţe primite, doar una va fi operaţională, a doua fiind folosită în situaţiile în care prima este scoasă din intervenţie din diferite motive (igienizare, alimentare, etc).

Aria de interventie este nedelimitată, existând posibilitatea de a interveni oriunde în judeţ, fie ca echipaj de prim răspuns fie la solicitarea şi în sprijinul echipajelor de prim ajutor sau echipajelor medicale de urgenţă ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba.

FOTO: Cosmin NISTOR

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. radu

    vineri, 14.12.2012 at 22:21

    Super, sunt adevarati profesionisti echipaje SMURD, sa speram ca vor avea cat mai putin de lucru, si daca vor ne vor salva speram sa ajungem pe maini la fel de profesioniste si in Spitalul Judetean. Mult succes si felicitari d-nului Arafat ca putem beneficia de serviciile profesioniste ale acesytor echipaje si in jud. Alba

  2. radu

    sâmbătă, 22.12.2012 at 14:33

    Oare cat va mai dura pana cand vor fi indepartati toti cei „colorati” in oranj din directiunea institutiei ?

  3. rADu

    sâmbătă, 22.12.2012 at 20:30

    Ce orientare politica are ziarul dvs ???
    Sau este doar un obicei de-al dvs de a sterge postarile care nu va convin ?

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 23.12.2012 at 00:53

      nu se publica postarile care contin injuraturi, acuzatii neprobate ( facute sub anonimat si fara responsabilitate). In rest nu se sterge nimic. Despre orientare politica…cu toti si cu niciunul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax