Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ambasadorul SUA în România, în vizită la Alba Iulia. „Este un loc foarte atractiv pentru investitori”

Publicat

ambasadorul americii Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, s-a aflat miercuri la Alba Iulia, într-o vizită personală de informare. Acesta a fost primit în Cetatea Alba Carolina de către Garda Cetății, după care a făcut un tur al celor mai importante obiective. La finalul vizitei i-a spus primarului Mircea Hava că trebuie să fie foarte mândru de ceea ce s-a realizat în oraș.

Ambasadorul Statelor Unite a venit la Alba Iulia alături de soția sa. Cei doi au ajuns miercuri dimineața la cabinetul primarului, unde au discutat pe diferite teme politice și administrative după care au plecat spre Poarta a III-a a Cetății unde erau așteptați de Garda Cetății.
Hans Klemm a fost primit cu onoruri, iar în cinstea lui s-au dat trei salve de tun.

IMG_7426 Ambasadorul a fost poftit apoi la o vizită în interiorul cetății, unde a fost însoțit de istoricul Tudor Roșu, care i-a povestit despre evoluția orașului, momentele importante care au marcat și au contribuit la dezvoltarea cetății și schimbarea ei în diferite perioade ale timpului.

S-a vizitat Muzeul Principia, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și Catedrala Reîntregirii Neamului.

La sfârșitul vizitei, în fața machetei care înfățișează Cetatea Alba Carolina, ambasadorul i-a spus primarului că trebuie să fie mândru pentru felul în care arată orașul Alba Iulia.

Mulțumesc domnule primar pentru momentele petrecute cu mine și cu soția mea în această dimineață dar și pentru turul orașului și al cetății. Am învățat multe lucruri despre oraș și despre istoria acestei părți a Transilvaniei dar și despre potențialul pe care îl are acest oraș pentru dezvoltarea României. Este un loc foarte atractiv pentru investitori, poate și pentru cei americani, un loc de care se pot bucura turiștii americani vizitând orașul dar și Transilvania”, i-a transmis ambasadorul, primarului Mircea Hava.

IMG_7560 În ceea ce privește ce anume l-a impresionat în această vizită, Hans Klemm a spus că în primul rând locația și dealurile din jurul, curățenia și ordinea din Alba Iulia, dar și clădirile din cetate.

Ambasadorul a vorbit și despre schimbările politice din România.

„România trece printr-o perioadă de tranziție, am speranțe pentru români și în aceste momente de tranziție Statele Unite ale Amercirii rămân un aliat al României”, a mai spus ambasadorul.

Primarul Mircea Hava a vorbit și el depre întâlnirea de miercuri și despre discuțiile care s-au purtat la sediul Primăriei Alba Iulia.

„A fost o vizită personală de informare. A dorit să vină la Alba Iulia pentru dezvoltarea orașului din ultimul an, pentru ritmul de dezvoltare, pentru că oamenii dânsului l-au informat de ceea ce spune Banca Mondială despre noi deci despre ceea ce este de fapt Alba Iulia și pentru ceea ce arată Alba Iulia, pentru cei care văd România așa cum o văd. Alba Iulia este altfel și domnul ambasador a vrut să se lămurească”, a spus primarul Mircea Hava.

El a mai spus că ambasadorul a promis că va face tot ceea ce poate pentru a atrage mai mulți investitori la Alba Iulia.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax