|

FOTO-VIDEO: Urși și șacali la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imagini inedite din lumea animalelor, surprinse de un vânător pasionat de fotografie

74067_102977823210097_1068470812_nLa numai câțiva kilometri de Alba Iulia, animalele sălbatice au lumea lor. Porci mistreți, cerbi, pisici sălbatice, vulpi, fazani, cocoși de munte, răpitoare, capre și chiar urși și șacali populează pădurile și pășunile de pe Valea Mureșului și până spre crestele munților Apuseni. O faună spectaculoasă, despre care puțină lume știe și pe care și mai puțină lume a avut ocazia să o vadă vreodată.

Felix-Bogdan Dragomir are două pasiuni mari: vânătoarea și fotografia. Bogdan este vânător din 1994, dar în ultimii ani a început să fie atras și de fotografie. Creațiile sale incredibile au ajuns în reviste de profil din Europa și chiar într-un calendar dedicat vieții sălbatice.

Urs la 7 kilometri de oraș și șacali pe Valea Mureșului


urma de urs
Cu câteva zile în urmă, Bogdan Dragomir a fotografiat urmele lăsate de un urs la numai 7 kilometri de Alba Iulia, respectiv în apropiere de Dumitra – Mihalț. Acesta bănuiește că ar putea fi vorba despre un urs tânăr dintr-o familie de urși înregistrată recent în zona Daia.

De asemenea, Bogdan spune că. de câțiva ani, pe Valea Mureșului (venind dinspre Ungaria) au apărut șacalii. Acesta este un lucru inedit, șacalii nefiind înregistrați până acum pe aceste locuri. Fără dușmani naturali (în urma împuținării lupilor) și mai puternici decât vulpile, aceștia s-au înmulțit în ultima vreme și pot fi împușcați (există cotă la șacal, ceea ce înseamnă că prezența lor în zonă este recunoscută).

Primul sacal impuscat oficial in transilvaniaBogdan spune că nici ursul și nici șacalii nu sunt periculoși pentru om și că o eventuală întâlnire cu ei în pădure este puțin probabilă datorită faptului că aceștia simt prezența omului de la distanțe considerabile și îl evită. ”Nici un animal nu este periculos pentru om, dacă este lăsat în pace” adaugă acesta.

Un video realizat la o hrănitoare pentru mistreți, aflată ”foarte aproape de civilizație” a surprins o ursoaică cu trei pui în timp ce furau din porumbul pus acolo ca supliment de iarnă pentru hrana porcilor.

 

 

pui de capra neagra in Muníi CugiruluiRemarcabil este și un alt animal care nu a fost înregistrat până acum în județul Alba, capra neagră, care a fost fotografiat de Bogdan Dragomir pe Valea Cugirului. Este vorba despre un pui de capră neagră, animale venite probabil din zona munților Retezat.

 

 

 

 

 

VIDEO: Urșii jefuiesc mâncarea mistreților. Imagini video rare cu un cocoș de munte din Apuseni

Urmăriți mai jos, o selecție de fotografii realizate de Felix-Bogdan Dragomir:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=555928avatar Publicat de pe 28 martie 2017 şi actualizat pe 28 martie 2017.
Publicat în EVENIMENT, Foto, GALERIE FOTO - VIDEO, Video.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Urși și șacali la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imagini inedite din lumea animalelor, surprinse de un vânător pasionat de fotografie”

  1. În parcare sus la Parcul dendrologic circula 2 vulpi printre mașini

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...
  • Tara lui Papura Voda: Tristul adevar!
  • pop adrian: BRAVO!!!! TOTI SUNT PSD cu siguranta.
  • Dan: Nu zice nimeni ca nu trebuie, dar spre schit sunt parcari goale, jmecherii insa nu pot merge 20-30 de metri pe...

Adăugate recent

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI