Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: „No hai la Alba”, proiectul neconvenţional al unei tinere de 24 de ani. Vrea să promoveze Cetatea Alba Carolina „altfel”

Publicat

YouTube video

ioana cimpean, no hai la alba De vineri şi până duminică, în faţa Porţii III a Cetăţii aveţi ocazia să vă chemaţi prietenii, rudele, cunoştinţele din ţară şi străinătate să vină în Cetatea Alba Carolina printr-o invitaţie originală. Cu un mesaj scris pe unul din cele 1000 de post-it-uri lipite pe panourile din faţa Galeriilor de la Poarta III şi cu o fotogafie, în care să vă etichetaţi prietenii pe o reţea de socializare, împreună cu hashtag-ul #NoHailaAlba îi puteţi surprinde „altfel” pe cei dragi. Ideea aparţine unei tinere de 24 de ani, Ioana Cîmpean, care după cinci ani s-a întors acasă, în Alba Iulia cu un proiect neconvenţional.

A studiat trei ani la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, PR şi Comunicare, iar cu o bursă Erasmus a ajuns şi în Irlanda, să urmeze aceeaşi specializare. Pentru că şi-a dorit mai mult pentru ea, s-a înscris la ASE la Bucureşti, la specializarea Marketing, iar de doi ani îşi pun în practică ideile neconvenţionale.

După cinci ani a ales să lase aglomeraţia din Capitală pentru liniştea din oraşul ei natal, Alba Iulia. Proiectul „No Hai la Alba” este practic rampa de lansare aici acasă, şi spune Ioana „îmi doresc să cresc odată cu business-urile din Cetate”. Ioana vrea să demonstreze că „există posibilităţi de promovare cu bani puţini şi cu impact mare”.

IMG_1692 De vineri şi până duminică, 1000 de post-it-uri aşteaptă să fie transformate în invitaţii pentru prietenii din ţară şi străinătate, în Cetatea Alba Carolina.

Nu ştim dacă invitaţiile au ajuns la prieteni, dar este cert că albaiulenii i-au chemat şi pe cei care nu s-au mai întors acasă de ceva timp, dar şi pe cei care nu au ajuns prin Cetatea Alba Carolina. „Vă invit la origini!”, „Toţi românii din ţara asta, îi rog să vină în cea mai mare Cetate din România şi să fie mândri că-s români”, „Ştefs, te aştept cu drag” sau „Creţu nu mi-ai dat berea aia, te invit” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe panourile de la Poarta III a Cetăţii.

„Este hashtag #NoHailaAlba, pentru că vreau să diseminez acest mesaj în mediul online, cât mai mult posibil. Vreau să vă impactul pe care poate să-l aibă un astfel de proiect neconvenţional la nivel de Alba”, spune Ioana. Tânără albaiuliancă a ales acest nume sugestiv pentru proiectul ei de lansare, „pentru că suntem în Ardeal, şi noi ardelenii folosim destul de mult <no>”.

IMG_1694 Ioana vrea ca Cetatea Alba Carolina să fie promovată printr-un mod neconvenţional. A primit şi un feed-back pozitiv din partea albaiulienilor şi al turiştilor, dovada stă şi un mesaj în limba engleză pentru străinii care nu au ajuns încă în cea mai mare Cetate din România.

Tânăra spune că este loc de îmbunătăţire atât la serviciile din Cetate. „Văd persoane care nu ştiu exact cui să se adreseze, pentru că nu văd un loc de unde pot primi informaţii în limba engleză” spune Ioana.

Pentru tânăra de 24 de ani, ideea proiectului de la Alba Iulia a venit în urmă cu un an. Nu se află la prima idee originală, în Bucureşti colaborând cu mai multe branduri, care au fost de acord să îi pună în practică proiectele.

Ioana consideă că aceste proiecte de tip neconvenţional au impact mult mai mare asupra publicului şi pot fi făcute cu mult mai puţini bani, decât alt tip de publicitate.

Este primul ei proiect acasă, şi vrea să vadă cum reacţionează publicul la ideea ei originală. Nu ştie dacă în alte oraşe s-a mai pus în aplicare un astfel de proiect. „După ce am lipit prima dată post-it-urile a venit cineva şi a scris un mesaj în limba engleză. Mi-a zis că vrea să invite o prietenă din afară să viziteze Cetatea. Albaiulienii, dar şi turiştii sunt destul de deschişi” afirmă albaiulianca.

În final, Ioana a transmis prin intermediul ziarului Alba24 un „altfel” de mesaj: „ No vă invit să veniţi să scrieţi pe un bileţel, să vă invitaţi prietenii sau cunoştinţele din alte judeţe sau din alte ţări să vină să viziteze Alba. Puteţi ca aceste bileţele să le postaţi pe Facebook, Twitter, Instagram, pe orice reţea de socializare şi să-i etichetaţi pe aceşti prieteni, să vadă mesajul vostru”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax