|

FOTO-VIDEO: „O mie și una de definiții ale teatrului”, lectură cu actorii Teatrului Evreiesc de Stat la Alba Iulia

cafenea cu talcO nouă zi de teatru îi așteaptă pe albaiulieni și pe cei veniți în „Cealaltă Capitală” special pentru Festivalul Internațional de Teatru „Povești”. Ziua a început cu deja cunoscuta „cafea cu tâlc”, la care au fost invitați să participe Elastic din Belgia, Florin Silaghi, directorul artistic al trupei Arcadia din Oradea, dar și o parte dintre actorii Teatrului Evreiesc de Stat care au citit din cartea lansată cu această ocazie: O mie și una de definiții ale teatrului.

La Alba Iulia diminețile încep cu lansări de carte și discuții cu actori. Art Cafe a fost și miercuri plin de oameni iubitori de teatru și lectură veniți special să se întâlnească cu cei care dau viață personajelor îndrăgite și admirate în fiecare seară pe scenele caselor de cultură din oraș.

Înainte de spectacolul programat în acestă seară la ora 20.00, belgianul Elastic a venit să povestească despre spectacolul pe care îl va suține.

Acesta a spus că a lucrat doi ani la punerea în scenă a Momento!, un show de efecte vizuale complet noi.

La conferință a fost invitat să participe și directorul artistic al trupei de teatru Arcadia din Oradea, Florin Silaghi. El a povestit despre pasiunea sa pentru teatru.

„Este o încercare tot mai grea de a convinge publicul de importanța teatrului de păpuși pentru copiii” a spus acesta.

Ultima parte a conferinței a fost dedicată lansării cărții O mie și una de definiții ale teatrului.

Pentru a condimenta acest moment și pentru a face o surpriză publicului, o parte din definițiile scrise de Oliver Py au fost citite de actorii Teatrului Evreiesc de Stat, care vor juca în acestă seară în piesa Frau Hess și grădinile ei.

Maia Morgenstern, Marius Călugărița, Anka Levana, Cristina Cîrcei, Darius Daradici, Viorel Manole, Natalie Ester, Vaceslav Grosu și Ioana Bogățan au prezentat citate din carte.

În locul autorului Oliver Py, cea care a prezentat cartea a fost Edith Negulici.

„Tot ce este creat aici pentru teatru nu se rezumă strict la arta dramatică, formulează perseverent cele mai recente posibilități inovatoare în dialoguri prezente ca exerciții practice, este o carte despre adevărul ca expreiență, un scandal atât de mare încât ar putea trece neobservat, o amplă exegeză hamletiană și o viață întreagă nu este suficientă pentru a o înțelege”, scrie autorul în descrierea cărții.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=441574avatar Publicat de pe 7 octombrie 2015
Publicat în ACTUALITATE, GALERIE FOTO - VIDEO, Literatura.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...
  • Sasu Hani: ,,Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Alba a propus sancționarea conducerii...
  • Bomba Atomica: Primaru Hava e de vina ! tiganii il voteaza si el le da ajutoare sociale si ii apara de amenzi ! Cati...
  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI