Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peste 60 de turiști blocați din cauza zăpezii, în stațiunea Poarta Raiului. A fost necesară intervenția salvamontiștilor

Publicat

YouTube video

Primele ninsori din această iarnă au adus și primele probleme. 62 de turiști au rămas blocați, duminică, la Poarta Raiului. Pentru scoaterea acestora din zona înzăpezită a fost necesară intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor, precum și a personalului de la drumuri și poduri.

Ninsoarea căzută în ultima perioadă în județul Alba a adus cu ea și probleme. Printre cele mai afectate zone au fost și Munții Șureanu, unde, în stațiunea turistică Poarta Raiului au rămas blocați 62 de turiști.

Pentru scoaterea lor de sub nămeți a fost necesară intervenția salvamontiștilor, a jandarmilor și a personalului de la  drumuri și poduri.

Din fericire, operațiunea s-a desfășurat cu succes și nu au fost înregistrate victime.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Florin Roman, drumul de la Tău la Luncile Prigoanei era blocat încă de sâmbătă. În zonă s-au trimis o freză și un daf cu 10 tone de nisip pentru a debloca drumul. Pentru că în zonă nu există semnal și nu au putut afla cum a decurs intervenția, acesta împreună cu un echipaj de jandarmi s-a deplasat la fața locului unde au constatat că din cauza zăpezii viscolite  drumul era impracticabil.  La Poarta Raiului aceștia au găsit două grupuri de turiști, printre care se aflau 12 copii și o femeie însărcinată. Cu ajutorul utilajelor și a personalului de specialitate s-a reușit deblocarea drumului. Turiștii au fost conduși până la Tău. Întreaga intervenție durat 12 ore, de la ora 10.00 până la ora 22.00.

În momentul de față drumul este practicabil și se circulă în condiții de iarnă.

sursa foto: facebook

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. coleg

    luni, 09.12.2013 at 11:15

    Piticul nici nu a fost acolo. Vorbeste din fata semineului din casa facuta intr-un singur an din banii din consiliile de administratie. Bravo Salvamont!!!!!!!!!!!!

  2. roman agramatul

    luni, 09.12.2013 at 13:44

    piticu e un ****, toata lumea stie asta; nu mai pierdem vremea cu el

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax