Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PNL Alba, cea mai puternică organizație liberală din țară, și-a lansat oficial candidații la alegerile locale

Publicat

lansare candidati pnl PNL Alba și-a lansat candidații pentru alegerile locale din acest an. Sâmbătă, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, liberalii din Alba au prezentat listele de primari, în prezența liderilor partidului, copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

Citește și FOTO-VIDEO: Blaga și Gorghiu, la Alba Iulia: PNL Alba este cea mai puternică organizație a liberalilor din România

Intrarea în scenă a staff-ului PNL s-a făcut pe melodia formației Queen – „We are the champions”. A urmat apoi intonarea Imnului Național al României și imnului PNL „Verde înrourat”. Mai apoi, rând pe rând, fiecare dintre cei 78 de candidați pentru funcția de primar au fost prezentați și aplaudați de sutele de liberali prezenți în sală.

YouTube video

IMG_5266 „Sunt mândru că sunt astăzi alături de dumneavoastră în cea mai puternică organizație liberală în România. Putem spune astăzi românilor că un milion de români au semnat pentru candidații noștrii și avem trei milioane de semnături deja adunate. La Alba Iulia, la Primărie, avem cel mai longeviv primar municipiu reședință de județ din România. La Consiliul Județean e greu să vorbesc despre Ion Dumitrel. Mă enervează câteodată, lucrăm de patru ani împreună, că a demonetizat total ideea de baron local. Stă la bloc, nu are mașină, nu știe nici măcar să șofeze. Când mergem în delegații, mănâncă sandwichuri, nu ne lasă la cârciumă. Și ca să glumesc, e cred, mai sărac și mai cinstit decât Iliescu”, a spus Florin Roman.

IMG_5261 Teodor Atanasiu a transmis mai apoi PNL-iștilor prezenți că Alba Iulia este capitala liberalismului românesc.

„Cred că nici nu mai este oportun să ne luăm angajamente aici. Peste 80% din primarii județului sunt aici, alături de noi și candidează pentru un nou mandat. Localele sunt foarte importante pentru parlamentare. Parlamentarele sunt foarte importante pentru tot ce înseamnă guvernare. Primarii de aici, care vor aduce voturi, nu au nevoie de pensii, ei au nevoie de salarii. Va trebui să ne angajăm că vom face o lege de salarizare adecvată și corectă a celor care administrează localitățile”, a spus prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu.

IMG_5304 Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că rezultatele PNL și poziția ca partid politic nu este întâmplătoare și că aceasta se datorează muncii depuse de membrii acestuia.

„S-a vorbit aici că suntem cea mai puternică organizație. Nu e chiar așa, avem competiție serioasă cu Gheorghe Falcă la Arad. Nu întâmplător suntem în situația asta fericită, aproape toți de aici de pe scenă sunteți primari. Asta datorită muncii. Nu întâmplător rezultatele și poziția noastră ca partid politic este aceasta. Nu există localitate din județul Alba în care să nu fi fost marcată în bine de politicile administrative ale PNL. În ceea ce mă privește pe mine, pot privi în ochi pe orice cetățean a acestui județ, pentru că nu mi-e rușine de tot ce am făcut, cum ne-am comportat în toți acești 12 ani de administrație a PNL”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

IMG_5274 Următorul care a luat cuvântul a fost președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Unii au înțeles că nu putem să schimbăm caii la căruță de nu știu câte ori. Au înțeles că dacă ne ducem mult împreună, putem să facem lucruri deosebite. Cred că acesta a fost succesul. Am fost întrebat, la a doua vizită a ambasadorului Statelor Unite ale Americii venit la Alba Iulia, cum de încă mai sunt de atâția ani primar și nu am vrut să mă cațăr pe scara politică, să fiu altceva. Pentru că eu asta am vrut să fac, oamenii pentru asta m-au votat, să rămân lângă ei, să lucrăm împreună, nu să mă duc în altă parte”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Pe de altă parte, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, le-a transmis celor prezenți în sală că liberalismul nu trăiește și nu respiră numai în Ardeal și că nu mai există monopol PSD în nicio regiune a României.

„Vreau să văd pe data de 5 iunie cum pune Alba pe primul loc în alegerile locale. Dar să știți că același lucru îl cer și de la Arad, Cluj și Bihor. Vreau să văd că Ardealul va fi <locomotiva> acestor alegeri. Liberalismul nu trăiește și nu respiră numai în Ardeal. Nu mai există monopol PSD în nicio regiune a României. Atunci  când ai o echipă puternică în spate, nicio alegere nu poate fi pierdută. M-aș bucura să văd ziua în care la Alba nu mai e niciun primar PSD-ist”, a spus Alina Gorghiu, la lansarea candidaților PNL de la Alba Iulia.

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, le-a transmis liberalilor că adversarul partidului este PSD-ul.

„Adversarul nostru a fost și este PSD-ul, restul nu contează. Asta nu înseamnă aroganță. Poate să se supere pe mine cei mai mari și mai puternici formatori de opinie din țara asta. Orice vot care nu merge la PNL, din partea dreptei, merge la PSD, indirect”, a transmis Vasile Blaga, care a ținut să mulțumească organizației din Alba pentru că a fost alături de acesta.

PNL Alba şi-a stabilit lista celor 78 de candidaţi pentru funcţiile de primar din municipiile, oraşele şi comunele din judeţul Alba:

ALBA IULIA: Mircea Hava (actualul primar)

AIUD: Oana Badea

BLAJ: Gheorghe Valentin Rotar (actualul primar, candidat PNL)

CUGIR: Adrian Teban (actual primar)

SEBEŞ: Dorin Nistor

CÎMPENI: Dan Cristian Paşca

OCNA MUREŞ: Silviu Vinţeler (actual primar, candidat PNL)

TEIUŞ: Cosmin Giurgiu (actual viceprimar, candidat PNL)

ZLATNA: Silviu Ponoran (actualul primar)

ABRUD: Tiberiu Ioan Raţiu

BAIA de ARIEŞ: Traian Pandor

Albac: Petru Tiberiu Todea

Almaşu Mare: Aron Zaharie

Arieşeni: Gheorghe Pantea

Avram Iancu: Sandu Heler

Berghin: Vasile Bica

Bistra: Traian Gligor

Blandiana: Nicolae Gherman

Bucerdea Grânoasă: Ioan Aldea

Bucium: David Amariei

Câlnic: Ioan Oancea

Cenade: Ilie Neamţu

Cergău: Lenuţa Aldea

Ceru Băcăinți: Mircea Crişan

Cetatea de Baltă: Constantin Comandaru

Ciugud: Ioan Dreghiciu

Ciuruleasa: Ioan Mihalachi

Crăciunelu de Jos: Lenuţa Bubur

Cricău: Emil Lupşan

Cut: Soria Bâscă

Daia Română: Visarion Hăprian

Doştat: Livia Emilia Cîndea

Fărău: Gligor Barabaş

Galda de Jos: Romulus Raica

Gârbova: Ioan Nedela

Gârda de Sus: Marin Vîrciu

Hopârta: Augustin Popa

Horea: Corneliu Olar

Ighiu: Traian Rusu

Întregalde: Teodor Florea

Jidvei: Alin Trif

Livezile: Horaţiu Han

Lopadea Nouă: Marian Cătălin Indreiu

Lunca Mureșului: Daniel Negrea

Lupșa: Gheorghe Giurgiu

Meteș: Dan Opruţa

Mihalț: Flavius Breaz

Miraslău: Gigel Liviu Alexandru

Mogoș: Mircea Macavei

Noșlac: Dumitru Pop

Ocoliș: Alin Alexandru Jucan

Ohaba: Liliana Ştef

Pianu: Marin Petruşe

Poiana Vadului: Ilie Avram

Ponor: Petruţ Bujor

Poșaga: Ionel Bulgăr

Rădești: Alin Teodor Nicula

Rîmeț: Nicolae Tecşa

Rimetea: Robert Oancea

Roșia de Secaș: Vasile Nicolae Bogdan

Roșia Montană: Eugen Furdui

Sălciua: Vasile Lombrea

Săliștea: Aurel Emil Stănilă

Sâncel: Ilie Frățilă

Săsciori: Nicolae Florin Morar

Scărișoara: Cristian Costea

Sîntimbru: Ioan Iancu Popa

Sohodol: Sorin Constantin Corcheș

Șibot: Ilie Tomuş

Șona: Teodor Florin Mărginean

Șpring: Iulia Stănilă

Stremț: Corneliu Florea

Șugag: Constantin Jinar

Unirea: Gheorghe Alba

Vadu Moților: Nicolae Lazea

Valea Lungă: Vasile Pușcă

Vidra: Ioan Alexandru Resiga

Vințu de Jos: Petru Barbu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax