Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Zilele comunei Râmeţ. Sărbătoare câmpenească cu mici, bere și muzică populară

Publicat

YouTube video

Duminică, locuitorii din zona Râmeţ au avut motiv de sărbătoare, cu prilejul zilelor comunei. Evenimentul a strâns întreaga suflare a localităţii pe platoul Tarcăului, la Brădeşti, pentru a marca așa cum se cuvine manifestările organizate de Primăria și Consiliul Local Râmeț. 

Evenimentul de duminică a început la ora 10.00, oră la care locuitorii din comună s-au strâns la biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele protopop din Aiud, Ioan Tocănel și de părintele Sabin din Brădești. Apoi, sătenii au vizitat Muzeul Etnografic de la Brădești, unde cei mai în vârstă, dar şi cei mai tineri au putut vedea obiecte vestimentare de port tradițional, dar și uneltele agricole de odinioară.

A urmat un moment de Te Deum, pe platoul Tarcăului, la monumentul eroilor, slujbă la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi administratorul județului, Sorin Bumb. După slujba de pomenire, sătenii au trecut la serbarea câmpenească. Micii și berea nu au lipsit de la eveniment, în vreme ce pe scenă formația „Melody” din Câmpeni a bucurat sufletul iubitorilor de folclor prin interpretarea mai multor cântece specifice zonelor de munte.

Diplome de excelență pentru localnici

Primarul comunei Râmeț, Vasile Raica a dat câteva diplome de excelență pentru sătenii mai în vârstă, oameni care au dat dovadă de curaj și și-au demonstrat dragostea pentru comună ori de câte ori au avut ocazia. Și văduvele de război au fost amintite pe scena de pe platoul Tarcăului.

La final, Vasile Raica a oferit un buchet de flori și celei care a avut grijă să-l îndrume pe băncile școlii. Încurajat de gestul tatălui, Raica junior (fiul primarului) a oferit și el un buchet de flori învățătoarei lui.

Localitatea Râmeţ este cunoscută mai ales datorită mănăstirii din zonă şi peisajului spectaculos din cheile cu acelaşi nume. A fost atestată documentar în anul 1441, cu numele de Remete. Comuna are aproximativ 750 de locuitori.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax