Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Ziua Porților deschise” la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Expoziții și activități realizate de elevi și profesori

Publicat

IMG_0386 (1) Vineri, 15 mai, începând cu ora 13.00, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului ”Ziua Porților deschise” la Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, în prezența oficialităților locale, cadre didactice, foști și actuali directori, elevi ai colegiului și bineînțeles elevi ai școlilor generale din municipiu și localitățile învecinate.

De la eveniment nu a lipsit Inspectorul Școlar General, Marcela Dărămuș, de altfel și cadru didactic la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, dar și reprezentanți ai autorităților locale precum viceprimarul Gabriel Pleșa și subprefectul Cornel Murg care au ținut să remarce că elevii Colegiului Economic sunt apreciați și efortul lor și al dascălilor este unul remarcabil.

”Ziua Porților deschise” a continuat cu o desfășurare de talente și activități realizate de elevi și cadre didactice, pentru a arăta colegilor mai mici din școlile generale și oaspeților prezenți ce se poate învăța în acest colegiu. Timp de două ore, elevi de la școlile din Alba Iulia și din Vințu de Jos au trecut pragul unității de învățământ pentru a vizita laboratorul micilor economiști (coord. prof. Carmen Ciocan, prof. Felicia Beca), pentru a asista la o activitate din cadrul proiectului JOBS sau pentru a surpinde secvențe din momentele cercului de folclor (coord. prof. Irina Ungureanu, prof. Cristina Toth).

Gazdele au mai pregătit o expoziție de icoane pe sticlă realizate de elevii cercului de pictură ”Sf. Ioan Botezătorul” din cadrul colegiului (prof. Simona Himcinschi), au admirat o expoziție de obiecte hand made semnate tot de talentații elevi de la colegiu și au aplaudat la cercul de teatru (coord. prof. Adina Ghiușan, prof. Maria Lăncrănjan).

Cu aceasată ocazie, vizitatorii au putut admira expoziția de diplome realizată de prof. Ioan Marinescu, prof. Mihaela Basarabă, prof. Eugenia Alexievici, prof. Simona Dogaru și au asistat la activitatea ”Oameni celebri din domerniul științelor exacte (coord. prof. Adriana Ștef, prof. Stela Ban, prof. Lucian Ghiban).

Complexul de practică a fost gazda uni expoziții culinare gustoase și apetisante (coord. prof. Elena Onea), iar clasa a X-a C a preagătit o inedită paradă a costumelor de epocă prezentată de prof. coordonator Adrian Simion. De asemenea, toți cei interesați de o carieră în domeniul culinar au avut prilejul de a face turul bazei de practică sub atentul ghidaj al prof. Maria Savu.

Curtea școlii a fost scena de desfășurare a două momente speciale. Primul, prezentarea standurilor firmelor de exercițiu (Time Out Cafe, Xieco Leasing, Yume Tours, Echi Pro, High Style, Aurul Apusenilor, Happiness, Mix Accessories coordonate de prof. Felicia Beca, Carmen Ciocan, Victoria Popa, Cristian Dincă, Simona Dușa, Emil Cetean, Marcel Rusca, Eva Pintea, Elena Onea. Și cel de-al doilea, recitalul – Band-ului școlii EconomicBand (coord. prof. Lavinia Dobra), un grup de artiști amatori, entuziaști și talentați.

În Centrul de Documentare și Informare al colegiului, cercul de origamii (coord. de prof. Lavinia Dobra, prof. Mihaela Stanciu) a pregătit ornamente din hârtie pentru un alt moment important, spectacolul de absolvire al claselor a XII-lea.

Limba engleză a făcut parte din momentele artistice pregătite de elevii colegiului de la clasele de intensiv sub coordonarea – prof. Simona Cacovean, Claudia Chinde, Alexandra Costea.

La capitolul geografie vizitatorii au putut admira o expoziție tematică – ”Pro natura” realizată de eleviii coordonați de prof. Cosmin Apolzan.

De asemenea, în laboratorul de informatică elevii de gimnaziu au aflat informații interesante despre testarea ECDL prin grija prof. Simona Dogaru și prof. Amalia Furdui. Cei mai curioși în domeniul informaticii au descoperit și dotările de care dispune instituția de învățământ prin prezentarea realizată de prof. Delia Ciulu și Bogdan Ciulu.

Directorul instituției, porf. Dan Anca a mărturisit că ”prin toate activitățile pe care echipa de cadre didactice și elevi de la Colegiul Economic le propun nu încercăm decât să ne respectăm promisiunea prezentă și motto-ul școlii că <<Împreună cu familia ta, te călăuzim spre reușită și împlinire, deoarece Tu ne reprezinți!>>”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax