Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO|VIDEO: Opt suspecţi din dosarul de furturi de animale, aduşi la audieri, la sediul IPJ Alba. Poliţiştii au găsit 60 de cai în urma percheziţiilor

Publicat

YouTube video

În urma percheziţiilor de joi dimineaţa desfăşurate de polițiștii din cadrul IPJ Alba în locaţii din cinci judeţe, au fost găsiţi 60 de cai, precum şi documente despre care există date şi indicii temeinice că au fost sau urmau a fi folosite în activitatea infracțională a persoanelor cercetate în dosar. Animalele găsite vor fi verificate, pentru stabilirea provenienţei şi a proprietarilor de drept.
UPDATE: În jurul orei 17.00 doi suspecţi din Timişoara, printre care şi medicul veterinar unde au fost găsite au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept au fost aduşi la audieri la sediul IPJ Alba.

Potrivit IPJ Alba, în şase din cele 16 locaţii percheziționate au fost găsiţi, în total, 60 de cai, din care 26 sunt fără microcip de identificare, precum şi 39 de paşapoarte ale unor animale care nu au fost identificate la locaţiile percheziționate. Poliţiştii au găsit şi 20 de fişe de identificare ale animalelor, în alb, prezentând semnătura şi parafa unor medici veterinari.

Cu ocazia percheziţiei efectuată la un cabinet veterinar din municipiul Timişoara, au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept. Toate documentele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Animalele găsite vor fi verificate, pentru stabilirea provenienţei şi a proprietarilor de drept.

La Sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, opt dintre persoanele suspectate de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, fapte comise pe raza mai multor judeţe.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a persoanelor implicate în comiterea de furturi de animale precum şi pentru identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin aceste infracţiuni.

Reamintim faptul că în cursul zilei de joi,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor din Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş, au efectuat simultan 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile unor persoane din Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov şi Argeş (câte una), care sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia, privind cinci furturi de animale, comise în perioada martie 2013 – ianuarie 2014.

Prejudiciul este estimat la 61.000 de lei.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax