Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ignoranţă de 350.000 de lei la Vinţu de Jos. Consiliul Local vrea să finanţeze echipa de fotbal, dar conducerea clubului bate pasul pe loc

Publicat

fotbal vintu de jos Consiliul Local Vinţu de Jos doreşte să sprijine financiar echipa de fotbal Mureşul, din localitate, însă banii nu pot fi daţi pentru că şefii clubului nu au rezolvat problemele administrative.

După ce luni consilierii locali au votat alocarea a 350.000 de lei (3,5 miliarde de lei vechi) și au impus două condiții, aceștia au fost nevoiți să-și anuleze votul, asta deoarece contractul de asociere între cele două entități expirase.

Ba mai mult, primarul Iosif Josan i-a înștiințat în scris pe cei din Consiliul de Administrație al clubului ACS Mureșul Vințu de Jos, însă aceștia nu au binevoit să participe la ședința de îndată a CL Vințu de Jos pentru a primi Consiliul Local în cadrul asociației sportive, scrie absport.ro.

„Într-o colaborare este nevoie și de transparență, deoarece banii provin de la bugetul local. Eu nu vreau răul echipei, dar nici nu vreau să nu pot dormi noaptea din cauza clubului. La urma, urmei, atât eu, cât și consilierii locali răspundem din punct de vedere legal pentru banul public. Ne dorim să finanțăm Mureșul Vințu de Jos, dar nu ca până acum, să nu avem controlul banului”, a declarat Ion Iosif Josan, primarul comunei Vințu de Jos, pentru sursa citată.

Astfel, edilii locali au fost nevoiți să anuleze ceea ce au votat luni, adică acordarea sumei de 350.000 RON (3,5 miliarde de lei vechi) pentru turul campionatului 2016-2017.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport pentru bărbaţi, femei şi copii.  Adidași alergare, ghetetricouri de la 900 de branduri: tricouri adidas, Jack and Jones, ghete Nike, Pierre Cardin, adidasi Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, adidasi New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

La ședința de vineri au asistat și o parte din jucătorii echipei din Vințu de Jos (Sergiu Javla, Nicolae Albu, Radu Sârbu, Adrian Roman, Ionuț Bratima), alături de câțiva suporteri, care „au luat la rost” consilierii pentru restanțele echipei și pentru primele de promovare.

Ceea ce nu au știut de fapt aceștia este faptul că aleșii locali au alocat suma de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi, în luna ianuarie), suplimentată cu 150.000 de lei în luna aprilie (1,5 miliarde lei vechi), iar conducătorilor de la club nu le-au ajuns acești bani pentru a achita salariile pe 5 luni (echivalentul pe o lună fiind achitat sub formă de împrumut de către un om de afaceri din zonă), prime de joc sau prime de obiectiv, în aceeaşi perioadă.

Chiar dacă edilii locali au solicitat conducătorilor să le ofere rapoarte exacte privind modul de cheltuire a banilor, aceștia au luat „la mișto” solicitarea consilierilor, întocmind anumite documente în care se regăseau deconturi de transport din 2015, din mandatul lui Mihai Manea.

Consilierii vor să sprijine echipa, dar legal

Primarul Ion Iosif Josan, alături de consilierii locali au mărturisit că-și doresc să susțină echipa, însă pentru asta este nevoie ca Sorin Drăgan, Gheorghe Medrea (singurul care a fost prezent) și Valentin Groza să organizeze o ședință a Consiliului de Administrație al clubului și să accepte Consiliul Local Vințu de Jos ca deținător majoritar al părților sociale.

Dacă până acum edilii au așteptat să colaboreze cu clubul de fotbal, de luni primarul comunei se va întâlni cu un avocat pentru a pregăti documentația necesară intrării în legalitate a ACS Mureșul Vințu de Jos, privind raportul cu CL.

Președintele a semnat că a împrumutat, tot el a semnat să-și întoarcă banii

Printre documentele puse la dispoziția aleșilor locali, de către oficialii clubului vințan, se află și câteva contracte de împrumut între președintele clubului, Ioan Răzvan Hebean și AS Mureșul Vințu de Jos.

Sumele totale împrumutate de către președintele clubului sunt cifrate undeva la 85.000 de lei, însă fără a fi justificate de vreun extras de cont care să arate că într-adevăr aceste sume au ajuns în conturile AS Mureșul Vințu de Jos.

sursa: absport.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Lolita

    luni, 11.07.2016 at 09:56

    Pe baza vorbelor si a unor mazgalituri nu se poate dovedi ca cineva a dat bani imprumut echipei. Te pomenesti ca le-o fi dat banii „in mana”! Iar cel de care e vorba in articole e un „parlit”, nu are el de unde da 85.000 imprumut. Ma revolta profund obraznicia si furtul fara perdea… sa furi atata… cica faceau de 3 ori inconjurul Terrei cu banii pe care cica incearca ei sa-i justifice ca fiind „transportul echipei”; acum iese la iveala. Cei vinovati sa dea urgent banii care nu pot fi justificati inapoi, in „vistieria” comunei. Bine ca cineva s-a sesizat… Se prevedea ca va bate la usa curtea de conturi…

  2. Carcotasul

    luni, 11.07.2016 at 10:33

    Demisia la conducerea clubului MURESUL VINTU DE JOS.Si la puscarie cu Groza Valentin,Razvan Hebean si Sorin Dragan zis si (3 pahare)

  3. admin

    marți, 26.07.2016 at 03:36

    Se fura, si coruptia ucide. sa cheltuiesti 3MILIARDE lei vechi pt o echipa de fotbal!??? nu vreau sa imi imaginez acesti bani la acei baroni locali care si-au construit vile si afaceri locale pe spinarea clubului sportiv! restul vine de la sine, chiar daca nu se vorbeste, toata lumea cunoaste la sat ce se intampla ..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax