Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Înainte de alegeri: Salarii mai mari cu până la 25% pentru bugetari, până la sfârșitul anului. Vor crește și pensiile

Publicat

bani Bugetarii vor primi salarii mai mari cu până la 25%, chiar din decembrie. De asemenea, punctul de pensie ar putea fi majorat cu 5%, de anul viitor. Bugetarii însă nu vor mai primi bani în plus în 2016, an electoral, întrucât legea nu permite acest lucru.

Ministrul pentru Dialog Social Liviu Pop susţine că prioritatea Guvernului este legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

„În maxim 2 săptămâni proiectul de lege trebuie să intre în dezbatere publică. Proiectul prevede creşteri salariale etapizat din 1 ianuarie 2016 până la final de 2017. (…) Există o variantă înaintată de către Guvern, o posibilitate de 10% creştere, pe care sindicaliştii au avut-o în faţă înaintată de ministrul Teodoroivici, plecând de la faptul că în sistemul de educaţie s-a acordat 5% de la 1 martie şi 5% din 1 septembrie, o posibilitate de majorare cu 10% de la 1 noiembrie. Sindicalişti au cerut 15% pentru a încheia cu 25%.

Sunt negocieri. Nu e nimic negocieri. Le-am promis colegilor din educaţie că vom avea o nouă discuţie după ce se va încheia exerciţiul financiar pe primele trei trimestre. Sunt sigur că în perioada următoare se vor aşeza din nou la masa negocierilor pentru a găsi soluţia finală”, a precizat Liviu Pop pentru România TV.

După negocierile dintre sindicate şi Executiv, profesorii au primit majorări de 5% la 1 martie, apoi 5% la 1 septembrie. La 1 octombrie s-au făcut şi primele majorări de 25% în sistemul medical. Singurii care ar putea să mai primească anul acesta majorări salariale sunt profesorii. Restul bugetarilor aşteaptă noua lege a salarizării unitare.

Conform legii, salariile nu pot fi majorate cu mai puţin de 6 luni înainte de alegeri, astfel că sigura variantă este mărirea veniturilor în următoarele două luni. Reamintim că alegerile locale se desfășoară în vara anului 2016, iar cele parlamentare, în toamna anului viitor.

surse: romaniatv.net, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax