Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: A crescut cifra de afaceri în comerţul cu ridicata şi servicii. Care este situaţia pe domenii de activitate

Publicat

statistica Din datele Institutului Naţional pentru Statistică, a crescut cifra de afaceri în comerţul cu ridicate şi serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor. Evoluţia din luna martie, comparativ cu luna anterioară este urmarea creşterilor din comerţul cu ridicata al altor produse şi maşini, echipamente şi furniture, echipamentului informatic şi de telecomunicații, produselor alimentare şi al băuturilor şi al tutunului. La categoria servicii, au fost înregistrate creşteri în activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe, transport şi servicii informatice.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 20,1%, ca urmare a creşterii comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+38,8%), comerțului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+34,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicații (+28,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+19,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+19,4%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+17,1%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,2%) şi comerțului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,7%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 1,6%, datorată creşterii comerțului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furniture (+8,0%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicații (+6,8%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+4,5%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+1,9%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+1,3%) şi comerțului cu ridicata nespecializat (+1,2%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐2,2%) şi comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (‐1,0%).În luna martie 2015, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă ca serie brută cu 10,0%, şi a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 10,0%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,2%), activitățile de transport (+12,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,2%) şi la activitățile de servicii informatice şi în tehnologia informației (+7,3%).

Activitățile de comunicații au scăzut cu 1,0%.

Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 0,4% ca urmare a scăderii activităților de comunicații (-3,0%). Creşteri au înregistrat activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,8%), activitățile de servicii informatice şi în tehnologia informației (+3,4%), transporturile (+2,8%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,4%).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax