|

INVAZIA de ŞERPI din comuna Pianu pare fără soluție. Primarul: „Nu am avut niciodată așa de mulți și de variați”

pianuProblema „invaziei” de șerpi din comuna Pianu pare fără rezolvare. Deși au anunțat public intenția de a contracta o firmă specializată în combaterea reptilelor, până în acest moment, primăria nu a primit nicio ofertă serioasă. „Situația este destul de neplăcută. Apar în curțile oamenilor și chiar și pe stradă. Sunt mai mulți și mai variați”, spune primarul Marin Petruse.

Ca în fiecare vară, satele din comună, în special Pianu de Sus și Strungari, se confruntă cu o creștere a numărului de reptile, în special a șerpilor. Anul acesta, totuși situația pare scăpată de sub control. Primarul comunei spune că anul acesta au apărut mai multe specii și nu știe dacă sunt sau nu veninoși.

„Sunt trei tipuri pe care i-au observat. Sunt unii verzi de pădure, unii galbeni mai mari și cei negri, care mai apăreau și în alți ani. Am mai avut șerpi în comună, dar așa de mulți și de variați ca și în acest an nu s-a mai întâmplat niciodată”, spune primarul.

Până în prezent, nu au fost cazuri de oameni mușcați de aceste reptile, potrivit lui Marian Petruse, însă simpla lor prezență creează disconfort. Apar în grădinile oamenilor, în curți și pe străzi.

Deși primăria a anunțat intenția de a contracta o firmă care să rezolve această problemă, se pare că piața din România duce lipsă de astfel de servicii.

„Nu a venit nimeni. M-au sunat unii din Ploiești, să ne întâlnim. Eu le-am spus că nu avem ce să ne vedem, să vină la primărie și să rezolve problema. Nu vreau să cumpăr eu substanțe și, în cazul în care nu funcționează, să mi se spună că nu le-am folosit corespunzător. Căutăm o firmă care să aibă și personal pentru a rezolva problema. Eu nu vreau să devin ucigător de șerpi, vreau să găsim o soluție, o sustanță care să îi gonească”, mai spune primarul.

Acesta consideră că una din cauzele care ar fi determinat înmulţirea apariţiilor de şerpi ar fi pășunile lăsate necurățate de ciobani.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583816avatar Publicat de pe 17 iulie 2017
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!
  • Arpi: Si eu cand incercam sa le explic autoritatilor locale ca nu e bine sa inchida poligonul de tir cu arcul pentru...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI