Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis anunță referendum pentru amnistie și grațiere. „Românii vor putea să se pronunțe dacă sunt de acord cu aceste schimbări sau nu”

Publicat

klaus iohannis presedinte Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum în care românii să se exprime dacă sunt de acord sau nu cu proiectele de ordonanță de urgență privint grațierea și modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală. 

„Astăzi (23 ianuarie) ne-am adunat aici, la Palatul Cotroceni, pentru a comemora unul dintre evenimentele de suflet ale României, Mica Unire. Această unire s-a petrecut în două etape: 5 ianuarie 1859 la Iași și 24 ianuarie 1859 la București. Acum 158 de ani. Ce moment de glorie pentru România, care atunci începuse să se manifeste. A fost după un război care a redefinit ceea ce astăzi numim sferele de influență. Rusia fusese trimisă mai înspre est și marile puteri au avut de rezolvat probleme regionale complicate. Ce moment frumos că atunci românii și-au impus voința! Ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă, în mod paradoxal, de cu totul alte lucruri! Atunci, în 1859, politicienii s-au preocupat de națiune, de unirea principatelor, ai noștri se ocupă cu grațierea, cu grațierea propriilor dosare”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că prin aceste proiecte de OUG privind modificarea legislației penale și grațierea guvernanții urmăresc „să-și curețe dosarele lor, ale colegilor de partid”, și că va supune aceste ordonanțe votului popular.

„Românii i-au votat de bună credință. Și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie, probabil. Asta i-a adus pe oameni în stradă, una a fost promisă, alta a fost începută. De aici indignarea românilor. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat. Nici nu vrea să răstoarne regimul. Iar Guvernul, ce contează acest guvern? Doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest guvern. Guvernanții poate își amintesc, cu ocazia Micii Uniri,  că românii sunt un neam mândru, românii au dreptul la o clasă politică pe măsură. Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă națională. Este evident că există un larg interes pentru această temă, a schimbării codurilor penale și a grațierii, și, dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, prin care românii să se pronunțe dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a susținut președintele țării.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. ostafi

    luni, 23.01.2017 at 22:10

    Daca doreste ca legea sa fie adoptata prin referendum cu o larga majoritate de voturi, sa o faca. E dreptul omunlui dar ce va reusi va fi doar o intarziere cu costuri inutile pentru o tara saraca dar, cel mai important, da-i naibii de bani, cu o noua infrangere pentru Iohanis.

    • Bogdan

      marți, 24.01.2017 at 10:18

      Cine ar putea fi de acord cu gratierea si modificarea codului penal astfel incat cei car savarsesc acte de coruptie sa scape? Stau si ma intreb, oare cata minte inti trebuie sa fi de acord cu asa ceva?

      • Rika fara frica

        marți, 24.01.2017 at 11:49

        tu cand vei avea un copil si face o mica prostie ( fura , alcol la volan sau altele ) vrei sa stea la parnaie anii bunii ? tu nu intelegi ca criminalii si violatori ramnan nu se aplica pt ei ? esti manipulat de presedintele claun ?

        Si sa sti ca sunt la parnaie si batranei ce au furat o pita sau un salam sa manance ca nau banii sau o ciocolata sa dea la nepotii si ei fac parnaie … si alti nevinovati fac parnaie … ei nau dreptu sa iese din parnaie ? cei corupti is la conducere si nu fac nici o data parnaie nau cum sa ii ajuta legea daca din 89 pana acum tot la conducere is ! tu gandesti ?

  2. Rika fara frica

    marți, 24.01.2017 at 11:45

    eu cred ca presedintele e dus rau de tot ! pacala se facea ca e prost da presedintele il intrece pe pacala la prostie si e dus rau de tot bate campii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax