Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Iezerul Ighiel, o oază de natură în mijlocul pădurii

Publicat


Un loc plin de culoare şi de peisaje impresionante, desprinse parcă dintr-o altă lume, un loc pe care nu trebuie să-l ratezi, dacă o iei la pas printre frumuseţile judeţului Alba: Iezerul Ighiel. Cel mai mare lac carstic din România oferă o multitudine de peisaje pitoreşti, care bucură privirile celor care îl vizitează.

Lacul s-a format prin acumularea apei într-o albie de calcare, creată prin prăbuşiri de versant. Înconjurat de culmi ce ajung până la 1.200 de metri, iezerul este o oază cristalină în mijlocul pădurii, un loc perfect pentru turiştii care doresc să scape de agitaţia urbană. Deşi se află în munţi, iezerul este aproape de principalele drumuri ale judeţului, fiind un loc ideal pentru fotografi, dar şi pentru cei care obişnuiesc să-şi petreacă zilele de vară la iarbă verde şi aer curat.

Conform studiilor, iezerul de la Ighiel este un lac de baraj natural, fiind cel mai mare iezer carstic din ţară, cu o adâncime de 9 metri şi o suprafaţă de 4,2 hectare.

La intrarea în rezervaţie, pe malul iezerului, se găseşte o piatră care din anumite unghiuri poate fi asemuită cu un chip de om.

Cum ajungi la Iezerul de la Ighiel?

Drumul este accesibil şi în mare parte asfaltat. Există o porţiune de drum accidentat, însă se poate circula cu maşina fără probleme. Pornind din Alba Iulia pe drumul care duce spre Zlatna, la calea ferată de la Şard se  face dreapta, spre Ighiu. De acolo, drumul se ţine în faţă, pentru a ajunge la Ighiel.

Unde te cazezi?

Dacă doriţi să petreceţi mai multe zile la Iezerul Ighiel puteţi opta să vă cazaţi chiar pe malul apei, la Cabana Iezerul Ighiel. Facilităţi: pescuitul sportiv atât pe lac, cât şi pe pârâu, plimbare cu barca.

Dacă vreţi să aveţi parte de câteva zile de relaxare, să vă desprindeţi cu totul de viaţa din oraş, vă recomandăm o ieşire cu cortul, mai ales că locul este ideal pentru acest gen de ieşiri.

Sursă: „Judeţul Alba. Ghid turistic”, Consiliul Judeţean Alba


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

23 august: Semnificaţii istorice. Se împlinesc 75 de ani de când România a întors armele împotriva Germaniei lui Hitler

Publicat

23 aug

Pe 23 august 2019 se împlinesc 75 de ani de la unul dintre cele mai controversate evenimente din istoria României. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României. În 23 august 1944, regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției propune pedepse mai mari pentru răpire, noi reguli pentru liberarea condiționată și percheziții. PROIECT

Publicat

ministerul justitiei

Guvernul va da o ordonanță de urgență privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni grave, proiectul propus de ministerul Justiției și prezentat joi de Ana Birchall prevăzând majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate, condiții mai dure pentru liberarea condiționată, precum și alte reguli privind perchezițiile. „În ceea ce priveşte răpirea, propunem o incriminare mult mai aspră. Se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două noi aparate de radiologie, pentru pacienții Spitalului din Sebeș. Când vor fi recepționate și cât vor costa

Publicat

Spitalul Municipal Sebeș va achiziționa două aparate noi de radiologie. Cele două aparate Roentgen Digital cu două posturi, scopie și grafie, sunt destinate secțiilor de Radiologie și Imagistică Medicală și de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este estimată la peste 1,7 milioane de lei (aproximativ 376.000 de euro), fără TVA, aparatele urmând să fie recepționate înainte de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

890.000 de lei pentru dotarea Brigăzii Antibraconaj din cadrul AJVPS Alba. Contract de finanțare, semnat la MADR

Publicat

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a semnat miercuri, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), un contract de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), în valoare de aproape 890.000 de lei, pentru dotarea cu cele necesare eradicării braconajului piscicol de pe râul Mureș și afluenții săi.  Proiectul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate