Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Iezerul Ighiel, o oază de natură în mijlocul pădurii

Publicat

Un loc plin de culoare şi de peisaje impresionante, desprinse parcă dintr-o altă lume, un loc pe care nu trebuie să-l ratezi, dacă o iei la pas printre frumuseţile judeţului Alba: Iezerul Ighiel. Cel mai mare lac carstic din România oferă o multitudine de peisaje pitoreşti, care bucură privirile celor care îl vizitează.

Lacul s-a format prin acumularea apei într-o albie de calcare, creată prin prăbuşiri de versant. Înconjurat de culmi ce ajung până la 1.200 de metri, iezerul este o oază cristalină în mijlocul pădurii, un loc perfect pentru turiştii care doresc să scape de agitaţia urbană. Deşi se află în munţi, iezerul este aproape de principalele drumuri ale judeţului, fiind un loc ideal pentru fotografi, dar şi pentru cei care obişnuiesc să-şi petreacă zilele de vară la iarbă verde şi aer curat.

Conform studiilor, iezerul de la Ighiel este un lac de baraj natural, fiind cel mai mare iezer carstic din ţară, cu o adâncime de 9 metri şi o suprafaţă de 4,2 hectare.

La intrarea în rezervaţie, pe malul iezerului, se găseşte o piatră care din anumite unghiuri poate fi asemuită cu un chip de om.

Cum ajungi la Iezerul de la Ighiel?

Drumul este accesibil şi în mare parte asfaltat. Există o porţiune de drum accidentat, însă se poate circula cu maşina fără probleme. Pornind din Alba Iulia pe drumul care duce spre Zlatna, la calea ferată de la Şard se  face dreapta, spre Ighiu. De acolo, drumul se ţine în faţă, pentru a ajunge la Ighiel.

Unde te cazezi?

Dacă doriţi să petreceţi mai multe zile la Iezerul Ighiel puteţi opta să vă cazaţi chiar pe malul apei, la Cabana Iezerul Ighiel. Facilităţi: pescuitul sportiv atât pe lac, cât şi pe pârâu, plimbare cu barca.

Dacă vreţi să aveţi parte de câteva zile de relaxare, să vă desprindeţi cu totul de viaţa din oraş, vă recomandăm o ieşire cu cortul, mai ales că locul este ideal pentru acest gen de ieşiri.

Sursă: „Judeţul Alba. Ghid turistic”, Consiliul Judeţean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax