Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Iezerul Ighiel, o oază de natură în mijlocul pădurii

Publicat

Un loc plin de culoare şi de peisaje impresionante, desprinse parcă dintr-o altă lume, un loc pe care nu trebuie să-l ratezi, dacă o iei la pas printre frumuseţile judeţului Alba: Iezerul Ighiel. Cel mai mare lac carstic din România oferă o multitudine de peisaje pitoreşti, care bucură privirile celor care îl vizitează.

Lacul s-a format prin acumularea apei într-o albie de calcare, creată prin prăbuşiri de versant. Înconjurat de culmi ce ajung până la 1.200 de metri, iezerul este o oază cristalină în mijlocul pădurii, un loc perfect pentru turiştii care doresc să scape de agitaţia urbană. Deşi se află în munţi, iezerul este aproape de principalele drumuri ale judeţului, fiind un loc ideal pentru fotografi, dar şi pentru cei care obişnuiesc să-şi petreacă zilele de vară la iarbă verde şi aer curat.

Conform studiilor, iezerul de la Ighiel este un lac de baraj natural, fiind cel mai mare iezer carstic din ţară, cu o adâncime de 9 metri şi o suprafaţă de 4,2 hectare.

La intrarea în rezervaţie, pe malul iezerului, se găseşte o piatră care din anumite unghiuri poate fi asemuită cu un chip de om.

Cum ajungi la Iezerul de la Ighiel?

Drumul este accesibil şi în mare parte asfaltat. Există o porţiune de drum accidentat, însă se poate circula cu maşina fără probleme. Pornind din Alba Iulia pe drumul care duce spre Zlatna, la calea ferată de la Şard se  face dreapta, spre Ighiu. De acolo, drumul se ţine în faţă, pentru a ajunge la Ighiel.

Unde te cazezi?

Dacă doriţi să petreceţi mai multe zile la Iezerul Ighiel puteţi opta să vă cazaţi chiar pe malul apei, la Cabana Iezerul Ighiel. Facilităţi: pescuitul sportiv atât pe lac, cât şi pe pârâu, plimbare cu barca.

Dacă vreţi să aveţi parte de câteva zile de relaxare, să vă desprindeţi cu totul de viaţa din oraş, vă recomandăm o ieşire cu cortul, mai ales că locul este ideal pentru acest gen de ieşiri.

Sursă: „Judeţul Alba. Ghid turistic”, Consiliul Judeţean Alba


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate