Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Iezerul Ighiel, o oază de natură în mijlocul pădurii

Publicat

Un loc plin de culoare şi de peisaje impresionante, desprinse parcă dintr-o altă lume, un loc pe care nu trebuie să-l ratezi, dacă o iei la pas printre frumuseţile judeţului Alba: Iezerul Ighiel. Cel mai mare lac carstic din România oferă o multitudine de peisaje pitoreşti, care bucură privirile celor care îl vizitează.

Lacul s-a format prin acumularea apei într-o albie de calcare, creată prin prăbuşiri de versant. Înconjurat de culmi ce ajung până la 1.200 de metri, iezerul este o oază cristalină în mijlocul pădurii, un loc perfect pentru turiştii care doresc să scape de agitaţia urbană. Deşi se află în munţi, iezerul este aproape de principalele drumuri ale judeţului, fiind un loc ideal pentru fotografi, dar şi pentru cei care obişnuiesc să-şi petreacă zilele de vară la iarbă verde şi aer curat.

Conform studiilor, iezerul de la Ighiel este un lac de baraj natural, fiind cel mai mare iezer carstic din ţară, cu o adâncime de 9 metri şi o suprafaţă de 4,2 hectare.

La intrarea în rezervaţie, pe malul iezerului, se găseşte o piatră care din anumite unghiuri poate fi asemuită cu un chip de om.

Cum ajungi la Iezerul de la Ighiel?

Drumul este accesibil şi în mare parte asfaltat. Există o porţiune de drum accidentat, însă se poate circula cu maşina fără probleme. Pornind din Alba Iulia pe drumul care duce spre Zlatna, la calea ferată de la Şard se  face dreapta, spre Ighiu. De acolo, drumul se ţine în faţă, pentru a ajunge la Ighiel.

Unde te cazezi?

Dacă doriţi să petreceţi mai multe zile la Iezerul Ighiel puteţi opta să vă cazaţi chiar pe malul apei, la Cabana Iezerul Ighiel. Facilităţi: pescuitul sportiv atât pe lac, cât şi pe pârâu, plimbare cu barca.

Dacă vreţi să aveţi parte de câteva zile de relaxare, să vă desprindeţi cu totul de viaţa din oraş, vă recomandăm o ieşire cu cortul, mai ales că locul este ideal pentru acest gen de ieşiri.

Sursă: „Judeţul Alba. Ghid turistic”, Consiliul Judeţean Alba

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Obstacole „naturale” pe drumurile din Apuseni. Brazi „plantaţi” în gropile de pe DN 75

Publicat

brazi plantati pe sosea

Aşa cum vara unii participanţi la trafic obişnuiau să pună panseluţe în „craterele” apărute pe carosabil, acum în Apuseni se plantează brazi în gropile din asfalt. Exemplul este în fotografiile surprinse de un cititor Alba24, pe DN75. Sunt gropi semnalizate „natural”, dar şi obstacole cu potenţial pericol pentru şoferii care nu le observă la timp. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O femeie rănită şi o casă distrusă în INCENDIU, la Vama Seacă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

casa incendiu

O femeie a fost rănită şi o casă distrusă într-un incendiu petrecut vineri după-amiaza în localitatea Vama Seacă. Au intevenit pompierii din Aiud, în colaborare cu voluntari SVSU Hopârta. Potrivit ISU Alba, pompierii au acţionat cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vama Seacă. Flăcările au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barurile din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj și Câmpeni, controlate de ISU. Amenzi de 19.000 de lei și 32 de avertismente

Publicat

autorizatia-de-securitate-la-incendiu-se-va-putea-obtine-pana-la-30-iunie-2017-a872

Nouă amenzi în valoare de 19.000 de lei și 32 de avertismenete au fost aplicate de ISU Alba în urma unei acțiuni de control a operatori economici din județul Alba. În perioada 09 – 17 februarie, la nivelul județului Alba s-au desfășurat un număr de 8 controale de prevenire la operatori economici care desfășurau activitați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate