Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea antifumat ar putea fi înăsprită. Va fi interzis fumatul şi în autoturisme

Publicat

fumat-interzis Iniţiativa liberalului Daniel Fenechiu de a îmblânzi prevederile legii antifumat ar putea avea, în cele din urmă, efectul contrar. Mai toate propunerile menite să le facă viaţa mai uşoară fumătorilor au fost respinse de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Au fost adoptate în schimb, toate amendamentele care nu fac altceva decât să înăsprească legea.

Legea antifumat, pe care parlamentarii au încercat să o facă mai permisivă în repetate rânduri, ar putea fi înăsprită. Asta după ce iniţiativa liberalului Daniel Fenechiu de a îmblânzi legislaţia antifumat, prin redefinirea spaţiului public închis şi crearea unor cluburi pentru fumători, a avut un efect contrar, scrie adevărul.ro.

Atât Ministerul Sănătăţii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile au venit cu amendamente la iniţiativa liberalului acestea primind susținerea rândul aleşilor.

Unul dintre ele prevede interzicea fumatului în maşină, în prezenţa copiilor şi a femeilor însărcinate.

„Avâd în vedere expunerea la substanţele toxice la fumul din tutun în condiiţile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor şi imposibilitatea copiilor şi a fătului de a se apăra e datoria morală a adulţilor să îi protejeze”, a explicat Ana Maita, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame.

Un alt amendament care a primit sprijinul membrilor Comisiei de sănătate vizează interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice închise, adică şi în restaurante.

Legea care interzice fumatul în spaţii publice a intrat în vigoare în martie anul trecut.

sursa: adevărul.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax