Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea insolvenţei persoanelor fizice intră în vigoare doar din 1 ianuarie 2018. Decizie la Parlament

Publicat

Prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice până la 1 ianuarie 2018 a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, for decizional. Deputaţii au adoptat Ordonanța Guvernului 6/2017 cu 264 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și două abțineri.

Deputatul liberal Ioan Cupșa a spus legea este așteptată de peste doi ani și a făcut apel la miniștrii Justiției și de Finanțe să ia toate măsurile pentru ca actul normativ să fie aplicat.

„Facem apel la ministrul Justiției, la ministrul de Finanțe să facă ce trebuie pentru ca această lege așteptată de peste doi ani să fie aplicată”, a transmis Cupșa.

Deputatul UDMR Marton Arpad a amintit că legea a fost adoptată în 18 iunie 2015 și avea termen de intrare în vigoare șase luni.

„Teoretic, în 18 decembrie 2015, trebuia legea să intre în vigoare și de atunci suntem în prorogări. Foarte mulți cetățeni sunt într-o situație economică destul de gravă, (…) avem nevoie de această instituție”, a adăugat Marton Arpad. El a spus că este ultima dată când UDMR va vota o astfel de prorogare.

„E clar că până în 1 ianuarie nu are cum să intre în vigoare, dar instituțiile trebuie să-și facă treaba și legea să intre în vigoare pentru că cetățenii au nevoie de ea”, a adăugat deputatul UDMR.

Camera Deputaților este for decizional.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax