|

FOTO-VIDEO Alba Iulia Music & Film Festival: Teatru stradal inedit, cu figuri luminoase înalte de 4 metri, în Piața Cetății

20170908_204938După un an de pauză, Alba Iulia Music & Film Festival s-a deschis oficial, vineri seara, în Cetatea Alba Carolina. Începând cu ora 20:30, albaiulienii și turiștii aflați în Piața Cetății au putut urmări un spectacol de teatru și animație stradală al celebrei trupe Compagnie des Quidams din Franța. „Herbert’s dream” (Visul lui Herbert) este un spectacol inspirat de lumină, de lună și de stele, realizat de figuri misterioase de culoare albă.

Figuri luminoase de patru metri înălțime, puse în mișcare de animatori, au luminat Piața Cetății și s-au înlănțuit într-o coregrafie unică. Maiestuoase, dar în același timp stranii, personajele spectacolului „Herbert’s dream” au părut desprinse dintr-o lume fantastică, dar o lume foarte ușor de descoperit pentru publicul festivalului.


Programul de vineri mai cuprinde:

  • Piața Vestică

21.00: Dumnezeu să ne ierte, regia Rodrigo Sorogoyen. 124 minute

  • Grădina Cetății Aleea SF. Capistrano

20.30: Planeta Petrila, regia Andrei Dăscălescu. 80 minute

22.30: Social Lounge- DJ Electroclown

Singurul festival de film din Alba Iulia a revenit, după un an de pauză, cu o nouă ediție, care se anunță a fi cea mai complexă de până acum. Oferta de filme și concerte cu care festivalul și-a obișnuit publicul va fi completată anul acesta de invitați internaționali, spectaculoase reprezentații stradale și o mulțime de activități inedite.

Festivalul este un excelent prilej de a (re)descoperi Alba Iulia atât pentru localnici, cât și pentru publicul venit din alte orașe. Anul acesta, filmele vor fi proiectate în cele mai frumoase locuri din cetatea Alba Carolina. Proiecții în aer liber vor avea loc în Piața Cetății, în Piața Vestică, dar și într-o „sufragerie urbană” care va fi amenajată chiar între zidurile fortificației în zilele de weekend. În plus, pe traseul dintre Piața Cetății și Piața Vestică vor avea loc zilnic spectacole de stradă. Artiști din mai multe trupe vor organiza animații stradale, spectacole inedite de teatru și mici reprezentanții muzicale.

După zile atât de animate, fiecare seară de festival va aduce și prilejuri de relaxare: un lounge special amenajat ne va permite să ne bucurăm de muzică, savurând în același timp gustări și un pahar de vin.

Istoria și tehnologia vor merge mână în mână la Alba Iulia Music & Film Festival. Spectatorii vor avea ocazia să îmbrace costume de daci și de romani și să-și creeze suveniruri inedite: fotografii animate! O cameră foto instant va crea, dintr-o succesiune de imagini, o animație-suvenir pentru fiecare doritor.

Copiii sunt la rândul lor invitați de onoare: programul de educație cinematografică EducaTIFF aduce în festival filme special alese pentru cei mici, care pun în discuție teme specifice vârstei la care copiii își descoperă și dezvoltă propria personalitate. În plus, copiii între 10 și 14 ani sunt invitați la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a intra cu adevărat în lumea filmului: ei vor putea crea mici desene animate cu propriile personaje, învățând în acest fel cum se nasc poveștile lor preferate. Casa de Cultură a Sindicatelor devine în 2017 unul din spațiile importante ale festivalului, cu câte trei proiecții pe zi, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Toate acestea completează oferta de filme cu care festivalul și-a obișnuit publicul, având în program pelicule de referință pentru cinematografia românească și internațională, dar și unele din cele mai bune titluri lansate recent pe marele ecran. Spectatorii vor avea și în acest an ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu invitații speciali ai festivalului: actori, regizori sau producători de film vor veni la Alba Iulia în perioada evenimentului.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană (AFCU) și a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu susținerea Azets Insight.

Programul de sâmbătă, 9 septembrie 

Caponiera

10.00: Atelier EtucaTIFF

Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00: Regele Piticilor, regia: Matthisa Lang. 90 minute (12+)

17.00: Dalida, regia Lisa Azuelos. 124 minute

20.00: Proiecție interactivă: Revoluție în Maribor

regia Maple Razsa, Mliton Guillen. 85 minute

moderator: Tibi Codorean

Piața Cetății

18.00: Matei Crețiu Codreanu- Jam Session (SAX)

20.30: Cine-concert: Omul care nu a râns niciodată, LIVE Diallele (Franța)

Piața Vestică

19.30: Concert Jazz – Eyot (Serbia)

21.00: Povestea Iubirii, regia Radu Mihaileanu. 134 minute

Invitat special: actrița Simona Maican

Grădina Cetății Aleea Sf. Capistrano

18.30: Jamaga- Jam Session

20.30: Film Food

Totul despre grătarul Argentinean. 102 minute

22.30: Social Lounge- DJ Paul Adrian

Ravelinul Elisabeta

11.00-23.00: Scurtmetraje experimente Upstairs

Citește și În WEEKEND: Alba Iulia Music & Film Festival. Filme, concerte și invitați speciali. PROGRAMUL COMPLET

URL scurt: http://alba24.ro/?p=593274avatar Publicat de pe 8 septembrie 2017 şi actualizat pe 14 septembrie 2017.
Publicat în EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI