Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai vrea HAVA un nou mandat de PRIMAR la ALBA IULIA din 2016? Cine ar putea fi candidatul PNL din Cealaltă Capitală? Dar cel PSD?

Publicat

hava palariaAnul viitor va fi din nou unul plin de activități electorale, având în vedere organizarea alegerilor locale. Dacă deocamdată nu au fost anunțate oficial candidaturi „bătute în cuie” pentru cea mai importantă funcţie de la vârful administraţiei locale din Alba Iulia, „în culise” sunt discuţii intense despre candidații pe care partidele îi vor scoate la ”înaintare”. Cu o experienţă de cinci mandate la Primăria Alba Iulia, Mircea Hava este omul cotat cu cele mai mari şanse să obțină un nou mandat, însă, unele surse apropiate actualului primar spun că acesta încă se mai gândeşte dacă va mai candida.

Deși nu a făcut publică vreo intenție de a nu mai candida, primarul are momente de dezamăgire atunci când nu-i sunt recunoscute meritele prin care Alba Iulia a renăscut, în special ca destinație turistică de excepție, prin atragerea de fonduri europene cu ajutorul cărora s-au făcut investiții de peste 140 milioane de euro în Cetatea Alba Iulia.

În aceste condiţii, în cercuri restrânse, primarul PNL și-a manifestat deseori  intenția de renunța la candidatura pentru un nou mandat în favoarea unei cariere politice mai lipsită de griji și de responsabilități.

Ce s-ar întâmpla dacă Hava nu va mai candida? Cu siguranță un asfel de gest va restarta competiția pentru fotoliul de primar al municipiului și va scoate la suprafață câțiva actori politici care, intimidați de personalitatea și popularitatea lui Hava și-au reprimat ambițiile electoarale care vizau această funcție.

roman-moldovan Doi dintre aceștia, care se află și în fruntea topului celor care au șansele cele mai mari să ”moștenească” fotoliul lui Hava sunt Nicolaie Moldovan – actualul city-manager al orașului și Florin Roman- vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Primul, un tehnocrat al administrației locale s-a remarcat prin proiectele care au reușit să ”smulgă” de la Uniunea Europeană banii prin care s-a realizat restaurarea Cetății Alba Carolina. Cel de-al doilea, un amestec de politician și administrator, s-a remarcat prin activitatea neobosită pe care a avut-o în ultimii patru-cinci ani, atât în zona proiectelor din infrastructura județului cât și în politică. Omul marilor proiecte – cum s-a autointitulat atunci când a ajuns în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Roman este principalul motor al lansării proiectului noii autostrăzi Sebeș-Turda.

PSD – cel mai favorizat de o posibilă ieșire din scenă a lui Mircea Hava

potor De cealaltă parte, singurul partid care își poate crește șansele pentru Primăria Alba Iulia, în cazul în care Mircea Hava nu va mai candida pentru un nou mandat, este PSD. Organizația condusă de Ioan Dîrzu nu a putut prezenta până acum un candidat care să-l pună în dificultate pe Hava, care a câștigat detașat din primul tur, de fiecare dată.

Singurul posibil candidat PSD cu șanse ceva mai mari în lupta electorală, în cazul retragerii din cursă a actualului primar, este deputatul Călin Potor. Traseist prin trei partide și tot atâtea alianțe, fără să poată prezenta rezultate notabile cu privire la activitatea lui parlamentară, Potor are norocul unei notorietăți locale care, în ciuda lipsei  de activitate în folosul comunității,  îi ridică șansele de a trage voturi de la nemulțumiții și opozanții administrației PDL-PNL

Ovidiu Jidveian, Consilier Local Surse din PSD spun că totuși candidatura lui Potor ar fi fost posibilă doar dacă Mircea Hava ar fi optat pentru un nou mandat, iar retragerea din cursă a acestuia ar deschide șansele și pentru alți PSD-iști cu pedigree în partid și fără un trecut traseistic. Potor nu este considerat un social democrat ”pur-sânge” ci doar un camarad de partid care a dezertat dintr-o tabără adversă. De aceea PSD Alba are, pe o listă secretă, și alte variante. Una dintre acestea este șeful PSD Alba Iulia –  Ovidiu Jidveian – un avocat care reprezintă noua generație a pesediștilor din Alba – așa numiții ”lupi tineri” din partid, care, imediat ce PSD a luat puterea, s-au grăbit să-și împartă prada, ocupând cele mai importante funcții de conducere din deconcentrate și companii de stat. ”Lupii tineri” dețin controlul în organizație, control bazat pe o strategie a deputatului Ioan Dîrzu de a evita războaiele interne care i-ar putea slăbi influența și poziția de președinte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gicu

    luni, 20.04.2015 at 14:44

    Moldovan N, inseamna o varianta groaznică, de departe cea mai proasta.

  2. MOSHU

    marți, 21.04.2015 at 14:24

    Ar fi mai bine daca Hava s-ar duce unde se duc cocorii cand se duc. Nicu Moldovan ar fi solutia inteligenta dar de votat votam cu totii (din pacate). Restul sunt vai steaua lor…., adica pierd campionatul ca si Steaua FCSB….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax