Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Marcel Buzgar, deținutul care a evadat de la Penitenciarul Aiud, PRINS de jandarmi în Munții Apuseni

Publicat

marcel buzgar evadat aiud1 Bărbatul de 28 de ani care a evadat marți de la Penitenciarul Aiud, a fost prins de un echipaj de jandarmi, sâmbătă după-amiază, într-o pădure din Munții Apuseni. Marcel Nicolae Buzgar a fost observat inițial de un polițist pe un deal, iar ulterior jandarmii au reușit să-l prindă.

UPDATE: Contactat de Alba24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, locotenent colonel Cosmin Jurcoveţ, a declarat că echipajul format din cinci jandarmi l-a prins pe evadat sâmbătă, în jurul orei 12.15, într-o pădure, pe un drum forestier, în apropierea localităţii Bucium Sat. Jandarmii acţionau în sistem integrat, alături de poliţişti şi reprezentanţii Penitenciarului. Au reușit să-l captureze după o oră de căutări.

marcel buzgar evadat aiud UPDATE, Ora 14.15: Evadatul a fost adus cu escortă în arestul Poliţiei şi va ajunge înapoi la Penitenciar. Marcel Buzgar, executase deja 5 luni din totalul pedepsei de 1 an pentru furt în penitenciar, iar pe data de 28 august era programat pentru a fi audiat la comisia de disciplină, în vederea eliberării condiţionate (pentru bună purtare).

Acum, după ce a evadat, riscă să-i fie prelungită pedeapsa cu până la 3 ani de închisoare.

YouTube video

UPDATE, Ora 15.00: IPJ Alba a făcut următoarele precizări: “Azi, 6.06.2015 în jurul orelor 12.00, prin activităţi specifice, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, lucrători din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Aiud şi alte forţe de sprijin au reuşit identificarea şi prinderea lui BUZGAR Marcel Nicolae, încarcerat în Penitenciarul Aiud şi evadat la data de 2.06.2015 din punctul de lucru situat la fabrica de betoane SC SOMACO S.R.L. Teiuş.

În seara zilei de 5.06.2015, evadatul a fost reperat în pădure pe raza comunei Bucium, din judetul Alba, dar nu s-a oprit la somaţia poliţiştilor, chiar şi prin executarea unui foc de armă în plan vertical, continuându-şi alergarea.

S-a procedat la căutarea lui pe timpul nopţii, fără a fi reperat, iar azi, 06.06.2015, în jurul orei 12.00, evadatul a fost observat cu binoclul pe un deal situat între satele Cerbu si Bucium – Sat, de către un poliţist care se afla într-un post de observare.

Pentru prinderea acestuia, a fost dirijată echipa cea mai apropiată, formată din 5 jandarmi, care, pe baza datelor comunicate permanent de poliţist, a reuşit prinderea evadatului.

BUZGAR Marcel Nicolae a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru îndeplinirea procedurilor legale şi depunerii acestuia în Penitenciarul de maximă Siguranţă Aiud”.

Reamintim faptul că marți, 2 iunie, în jurul orei 15.20, deţinutul Marcel Nicolae Buzgar, născut la data de 2 mai 1987, condamnat definitiv la 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, cu domiciliul în localitatea Câmpeni, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior ”Somaco” Teiuș la care era repartizat, potrivit reprezentanţilor Pentienciarului Aiud.

Aceeaşi sursă precizează că, „în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Alba și Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba”.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

După patru zile, vineri seara, acesta a fost recunoscut de localnici, în zona amintită din Munţii Apuseni, iar oamenii legii au reuşit astfel să restrângă aria de acţiune. Sâmbătă, acesta a fost prins, după ce un poliţist l-a reperat cu un binoclu, pe un deal în apropierea localităţii Bucium Sat.

Vineri seara, oamenii legii au fost la doi paşi să-l prindă, fiind tras şi un foc de armă de avertizare, însă evadatul a reuşit să fugă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sergiu

    sâmbătă, 06.06.2015 at 15:58

    Serios „ce’ai pățit….îți pare rau?” Ceva întrebări mai serioase nu o putut pune.:)))

  2. anonim

    duminică, 07.06.2015 at 12:34

    Bine ca la prins sa ii mai deie inca 10 ani ca merita nicii nu ar mai trebui sa ii mai deie drumul acolo sa putrezeasca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax