Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MARŢI: Întâlnire a tinerilor ortodocşi la Zlatna. Prezintă detalii din “Harta ortodoxiei pe glob”

Publicat

CRUCE PREOT ORTODOXISM Tineri ortodocşi vor prezenta marţi, la Zlatna, rezultatele cercetărilor realizate în cadrul proiectului “Harta Ortodoxiei pe glob”. Elevii vor expune comparativ activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe de pe continentele Europa şi Asia.

Evenimentul este parte a proiectului educaţional iniţiat din ianuarie de Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia. Tinerii liceeni au fost provocați să realizeze o „hartă a Ortodoxiei” care să cuprindă informații despre existența și activitatea pastorală a bisericii Ortodoxe pe mapamond.

Astfel, în cadrul acestui proiect, realizat în parteneriat cu catedrele de religie din cadrul liceelor albaiuliene și a Liceului „Corneliu Medrea” din Zlatna, se organizează marţi, 16 februarie la Zlatna o activitate prin care elevii din oraş vor disemina printr-o prezentare power point rezultatele cercetării efectuate. Elevii vor expune comparativ activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe de pe continentele Europa şi Asia.

Evenimentul se va desfaşura de la ora 14.00 la Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, în cabinetul de religie.

Această activitate face parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, marchează Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox, sărbătorită pe 2 februarie, şi se încadrează în acţiunule ce se desfăşoară în toată ţara, în 2016, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax