Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FESTIN POPULAR de 1 Decembrie, la Alba Iulia: 12.000 de porţii de fasole cu cârnați și varză cu ciolan

Publicat

Primăria Alba Iulia pregăteşte trei zile de sărbătoare autentică românească la Alba Iulia, de Ziua Naţională, în acest an, odată cu împlinirea a 99 de ani de la Unire. Se pregăteşte lansarea “Anului Centenar”, iar în 2017, de 1 Decembrie, Capitala Marii Uniri va fi gazda românilor de pretutindeni, dar şi a celor care vor să sărbătorească alături de aceştia.

În program se regăseşte, ca de fiecare dată, masa populară. Noutatea este că punctele de servire vor fi amplasate în curtea unităţii militare din zona Pieţei Cetăţii.

Anul acesta, la masa populară, vor fi pregătite aproximativ 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan, servite în Pieţa Cetăţii, cu sprijinul soldaţilor.

În pregătirea meniului se va implica şi chef Cătălin Scărlătescu, la “Festivalul gustului românesc” şi 20 de chefi bucătari.

Anul trecut, mai mulți bucătari celebri au gătit peste 9.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă din bucătăria veche țărănească.

Vezi şi 1 DECEMBRIE la Alba Iulia: Paradă militară, mâncare, concerte și artificii. PROGRAMUL la Festival de România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax