Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Niciun candidat la funcţia de director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat. Luni, termen limită pentru candidaţii la funcţiile de decani la UAB

Publicat

Alegerile continuă la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu desemnarea directorului Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD) şi a decanilor facultăţilor. Vineri, 9 martie 2012, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de director al CSUD, iar luni este termenul limită pentru depunerea candidaturilor la funcţiile de decani.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se găseşte în continuare în plin proces de alegere a membrilor din funcţiile de conducere ale structurilor instituţiei. Până acum au fost aleşi membrii Senatului Universităţii şi ai Consiliilor Facultăţilor şi rectorul Universităţii. Vineri a fost termenul limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de director CSUD, iar luni este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru decanii facultăţilor.

Până vineri, 9 martie, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, nu a fost depusă nicio candidatură pentru această funcţie.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii din Alba Iulia, Diana Câmpan, a explicat că, în acest caz, va fi delegat de către Senat un director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, care să întrunească toate condiţiile pentru această funcţie, cel mai probabil în cadrul următoarei şedinţe a Senatului, care va avea loc pe 21 martie.

La concursul pentru ocuparea postului de director al CSUD se pot prezenta numai persoane care au dreptul de a conduce doctorate şi care îndeplinesc standardele minimale şi obligatorii pentru acordarea atestatului de abilitare. Funcţia de director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat este asimilată funcţiei de prorector.

Candidaturile pentru funcţiile de decani ai facultăţilor se pot depune până luni, 12 martie. Aceste candidaturi vor fi validate de Consiliile Facultăţilor şi vor fi făcute publice vineri, 16 martie 2012.

Decanii sunt selectaţi prin concurs public, organizat de noul rector, la nivelul facultăţilor. La concurs pot participa persoane din cadrul universităţii sau din orice altă facultate de profil din ţară ori din străinătate, dacă primesc avizul majorităţii simple a consiliului facultăţii pentru a se înscrie la concurs. Consiliul facultăţii are obligaţia de a aviza minim 2 candidaţi.

În continuare, rectorul va numi prorectorii cu consultarea Senatului universitar.

Prodecanii sunt desemnaţi de către decan, după numirea acestuia de către Rector, cu consultarea Consiliului Facultăţii.

Funcţiile de director al Centrelor administrativ-funcţionale se stabilesc prin concurs organizat de Rector, pe baza unei metodologii aprobată de Senat.

Reamintim calendarul alegerilor:

– 19 martie 2012 – concurs public pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 9 martie 2012;

– 16 martie 2012 – avizarea candidaturilor pentru funcţia de decan în Consiliile facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 12 martie 2012;

– 21 martie 2012 – numirea prorectorilor cu consultarea Senatului universitar;

– în 22 martie 2012, după confirmarea rectorului prin ordin al ministrului se organizează concursuri publice pentru desemnarea decanilor;

– 23 martie 2012 – numirea prodecanilor cu consultarea Consiliului facultăţii;

– 27 martie 2012– alegeri la nivelul departamentelor didactice şi de cercetare, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 21 martie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax