Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Pădure în flăcări, la Vinţu de Jos şi Meteş. 50 de hectare au fost afectate de incendiu

Publicat

Un incendiu de pădure de conifere şi vegetaţie uscată a fost semnalat în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Vinţu de Jos şi Meteş. A afectat aproximativ 50 hectare, dintre care 30 hectare de păşuni şi fâneţe şi 20 hectare fond forestier (coronament, doborâturi şi litieră). Intervenţia a fost dificilă, din cauza zonei extrem de accidentate, cu frecvente dislocări de bolovani şi grohotiş şi prăbuşiri de arbori.

În cursul nopţii, au acţionat 56 de persoane de la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Garda de intervenţie Sebeş, în cooperare cu Ocolul Silvic Valea Ampoiului şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Meteş şi Vinţu de Jos.

Marţi, pentru stingerea incendiului au fost suplimentate forţele de intervenţie, cu un total de 114 persoane: ISU Alba – 64 pompieri cu 2 autocamioane de intervenţie, 2 autospeciale de stins incendii, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă; IJJ Alba – 10 jandarmi cu o autospecială; IPJ Alba – 7 poliţişti cu 2 autoturisme; Salvamont Alba – 4 salvamontişti cu 1 masină de teren si 3 ATV; SVSU Vinţu de Jos şi Meteş – 17 voluntari; Direcţia Silvică Alba – 12 lucrători silvici.

Acţiunea de intervenţie a fost condusă de inspectorul şef al ISU Alba, colonel Dorel Sofica. Consiliul Judeţean Alba a asigurat deplasarea forţelor de intervenţie cu 2 microbuze şi un autoturism de teren. Incendiul s-a manifestat în mai multe focare.

UPDATE: Forţele de intervenţie acţionează pe trei sectoare, Poiana Ampoiului, Laz şi Inuri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, marţi, la prima oră, la solicitarea prefectului judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru. „Am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că am dorit să ştiu cu precizie care este situaţia incendiului din zona comunelor Vinţu de Jos şi Meteş. Ştiu că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi face treaba foarte bine, mai sunt şi celelalte autorităţi implicate, dar, orice ajutor în plus, din partea oamenilor din zonă, e binevenit. Am luat legătura şi cu ministrul secretar de stat, Cătălin Chiper, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care m-a asigurat că, din punctul de vedere al carburantului, ISU Alba nu va avea niciun fel de problemă. Această solicitare pe care am adresat-o domnului Chiper era necesară, în condiţiile în care în ultima vreme mijloacele de transport au fost mai mereu pe teren, fie pentru a transporta apă potabilă în localităţile care au avut probleme din acest punct de vedere, fie pentru intervenţia în caz de incendii”, a declarat Dan Coriolan Simedru.

UPDATE, Ora 17.00: Incendiul a fost localizat, iar zona este monitorizată pentru a preveni izbucnirea altor focare. Intervenţia cu efective mărite a făcut posibilă ţinerea sub control a flăcărilor, mai ales că, în noaptea de luni spre marţi, focul ajunsese la câteva zeci de metri de patru case din localitatea Laz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Incendiu pe Valea Vinţului, în apropiere de Alba Iulia. Pompierii s-au deplasat în zonă şi încearcă să-l localizeze | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax