Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru bărbaţi şi un minor din Petreşti au sustras cabluri de cale ferată, între Alba Iulia şi Bărăbanţ. Au fost prinşi de poliţişti şi arestaţi preventiv

Publicat

Poliţiştii de transporturi feroviare şi cei rutieri din Alba Iulia i-au surprins pe patru bărbaţi şi un minor din Petreşti în timp ce furau cabluri de semnalizare de la tronsonul de cale ferată între municipiu şi Bărăbanţ. Au fugit de la locul faptei, în direcţii diferite, dar au fost urmăriţi şi prinşi, iar instanţa a dispus arestarea lor preventivă pentru furta calificat, distrugere şi semnalizare falsă.

Miercuri, la ora 00.10, lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Alba Iulia au fost sesizați telefonic de către un lucrător a Staţiei CFR Alba Iulia, cu privire la faptul că între bariera de cale ferată de pe strada Mărăşeşti din Alba Iulia şi staţia CFR Bărăbanţ s-a ocupat secţiunea de pe aparatul de comandă.

Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Alba Iulia s-au deplasat la locul evenimentului semnalat, iar, la kilometrul 415, la un podeț, au observat lucrări de excavare și mai multe persoane, aflate pe terasamentul căi ferate, având asupra lor o lanternă și cabluri din instalația de semnalizare și dirijare feroviară.

La observarea poliţiştilor, suspecţii au fugit de la locul faptei în direcţii diferite, iar poliţiştii plecaţi în urmărirea lor au reuşit prinderea lui B. A. (28 ani) din Petreşti.

Pentru prinderea celorlalţi suspecţi s-a solicitat sprijinul poliţiştilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care au reuşit identificarea şi oprirea în trafic a autoturismului folosit de suspecţi în care au fost identificaţi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani şi un minor de 17 ani, toţi din Petreşti.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că suspecţii au secţionat şi pregătit pentru sustragere şi valorificare 16 metri de cablu din instalația de semnalizare și dirijare feroviară, în două bucăţi a câte 8 metri fiecare.

Valoarea prejudiciului cauzat prin infracţiune este de 3.099 lei şi punerea în pericol a siguranţei pe calea ferată

În cauză, poliţiştii au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, a celor cinci suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de   „furt calificat” și „distrugere și semnalizare falsă”, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, propunere însuşită şi promovată de procurori către instanţa de judecată.

Instanţa de judecată din cadrul Judecătoriei Alba Iulia şi-a însuşit propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă  pentru 29 zile faţă de cei 4 suspecţi majori, iar pentru făptuitorul minor au dispus măsura arestării preventive pentru 19 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax