Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3.000 de copii din Alba de clasa pregătitoare vor primi „Primul Ghiozdan” gratuit. CJ Alba a alocat 230.000 lei pentru acest proiect

Publicat

Cei 3.260 de copii care vor începe clasa pregătitoare în anul școlar 2014-2015 vor primi, din partea Consiliului Județean Alba, „Primul Ghiozdan” și câteva rechizite. Proiectul „Primul Ghiozdan”, inițiat de către vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin Roman și Alin Cucui a fost aprobat în ședința ordinară a CJ și a fost bugetat cu suma de 230.000 lei.

Acesta este al doilea an de derulare a acestui proiect, care se va adresa în 2014 copiilor care intră în clasa pregătitoare. „Anul trecut am oferit ghiozdane și rechizite gratuite pentru toți copii din clasa I și clasa pregătitoare. Având în vedere că cei de la clasa pregătitoare de anul trecut vor intra în clasa I, anul acesta proiectul se va adresa copiilor care intră în acest an în clasa pregătitoare”, a spus Florin Roman.

Pe lângă ghiozdan, copii vor primi câte un caiet tip A, un caiet A5 de 48 de file de matematică, un caiet de desen A4, creion, stilou, creioane colorate, radieră, riglă și penar.

„Principalul scop al acestui proiect este prevenirea abandonului școlar, „având in vedere că avem mulți locuitori ai județului Alba plecați la muncă în străinătate, copii rămân acasă la rude sau la bunici și din păcate, în zona montană în special, unde sărăcia este destul de accentuată, sunt familii care nu își permit să trimită copiii la școală pentru că nu au bani să le cumpere ghiozdan și rechizite. Ca țară membră a Uniunii Europene, trebuie să acordăm educației șansa de a se menține la un nivel european și de a încuraja copiii să meargă la școală”, a mai precizat Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax