Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Poliţist rutier, fost purtător de cuvânt la IPJ Alba, cercetat pentru permis fals. Augustin Căpâlnaş este ofiţer pentru educaţie rutieră

Publicat

Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere din Bucureşti a intrat în vizorul colegilor după ce aceştia au descoperit că poliţistul conducea cu un permis fals. Este vorba despre inspectorul principal Augustin Căpâlnaş, care a fost, acum opt ani, purtător de cuvânt la IPJ Alba. Bărbatul a participat la acţiuni ale poliţiei fără a deţine permis de conducere.

UPDATE: Potrivit IGPR, în acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ofiţerul este cercetat disciplinar şi ilegalitatea a fost descoperită în 28 februarie, când acesta urma să preia o altă funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, respectiv la compartimentul de Circulaţie, în locul funcţiei de şef al Biroului de Educaţie Rutieră de la Brigada Rutieră. Acum, poliţistul este suspendat din funcţie.

“Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere.

La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului.

Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Ofiţerul activa în cadrul Biroului de Educație Rutieră al Brigăzii Rutiere. Acesta ar fi vrut să se mute pe o altă linie de muncă şi a fost nevoit ca, printre alte documente, să facă şi dovada faptului că deţine permis de conducere.

Însă ar fi recunoscut în faţa colegilor săi că nu are permis. Întrebat cum a condus până acum, atât maşina de serviciu cât şi autoturismul personal, acesta ar fi arătat un permis care nu era al lui.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Română, acesta este în concediu medical şi pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

Reprezentanţii IPJ Alba nu au dorit să facă precizări legate de acest caz, cel puţin deocamdată, informaţii suplimentare fiind aşteptate de la IGPR.

Potrivit România Liberă, poliţistul fără permis de conducere a fost preot militar, este absolvent de teologie la UBB din 1996, fiind în trecut şi arhidiacon la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Din noiembrie 2004 fostul preot a intrat în poliţie, fiind numit ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca. În 2006, Augustin Căpâlnaş a ajuns, prin transfer de la Cluj, purtător de cuvânt al IPJ Alba şi a ocupat această funcţie timp de un an. Din 2009, la fost transferat la Bucureşti.

Ofiţerul a fost implicat în mai multe acţiuni de educaţie rutieră şi pentru respectarea regulilor de circulaţie, prevenirea accidentelor provenite de pe urma nerespectării vitezei legale şi a consumului de alcool şi în judeţul Alba.

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, nu a avut niciodată permis auto, potrivit unor surse din Poliţie citate de Mediafax. Acesta ar fi condus timp de peste 15 ani autoturisme, fără acte legale, inclusiv maşina personală, cele ale poliţiei, dar şi autovehiculul Arhiepiscopului ortodox de Alba Iulia de la vremea respectivă, Andrei Andreicuţ. De asemenea, ar fi asigurat escorta pentru importanţi oameni de stat, în cadrul unor evenimente oficiale.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. COCOLINO

    miercuri, 02.04.2014 at 14:05

    Asa se intampla cu pilosii…ai relatii nu te mai intraba nimeni daca ai calificarile necesare…doar te propulseaza pe scara ierarhica …iar cei ce nu au relatii pot avea pregatirea necesara…nu ii baga nimeni in seama…

    • Mahomed

      miercuri, 02.04.2014 at 16:25

      Mare dreptate ai ….

  2. Cocolini

    miercuri, 02.04.2014 at 15:03

    Daca si-a facut treaba bine, mai bine decat altii, normal ca nu l-a intrebat nimeni nimic… Dar sunt siderat de faptul ca nici n-a incercat sa-si ia un banal permis de conducere in toti acesti ani! Ce-o fi fost in capul lui?

  3. Rau89

    miercuri, 02.04.2014 at 18:23

    si nu e doar el , din 10 militeni 3 au carnete false sau pe combinatie 😉

  4. @ Rau89

    miercuri, 02.04.2014 at 21:30

    zi sa *** tu Rau89! daca stii vreunu da-l cu numele sa vedem poate mai pica vreun fraier, daca nu taci din gura si nu mai manca **** ca-ti pute gura!

  5. Popica popicaru

    miercuri, 02.04.2014 at 22:01

    Ar trebui verificat putin si cand, cum, in ce conditii, si cine l-a incadrat in militie pe raspopitul asta???

  6. macelar de sambata

    miercuri, 02.04.2014 at 22:34

    Unde esti tu, Tepes Doamne?
    Legea actuala e prea blanda cu astfel de specimene, ce bune erau ***** medievale!

  7. Traznea

    joi, 03.04.2014 at 12:06

    La TV zice ca in 1993(in primul an) a fost inlaturat de la Institutul de Teologie. Nu se stie ce a mai facur, dar a ajuns timp de 13 ani șoferul Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. ,,În 2004, Augustin Căpâlnaş a devenit poliţist, fiind ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. În 2006, Augustin Căpâlnaş a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, funcţie pe care a ocupat-o timp de peste un an.” Nu stie nimeni ce studii are,,capabilul”?

  8. vlad tepes

    sâmbătă, 05.04.2014 at 18:10

    Cu siguranta cei responsabili cu acordarea avizelor pentru conducerea autovehiculelor militiei stiau, dar de militie scapi de popa ba :)))
    El in concediu medical, ei nu fac comentarii pentru cetatenii care ar trebuii sa se simta conform sloganului „Siguranta si INCREDERE”.

  9. georgel

    sâmbătă, 05.04.2014 at 18:16

    Da, incredere … :))) , in cei responsabili inca de la inceput sa descopere aceasta foarte grava fapta comisa chiar in institutia care functioneaza in acest scop, dar ei … nu fac comentarii.

  10. geo

    sâmbătă, 05.04.2014 at 18:18

    Ar fi bine sa iasa si ei cu ceva argumente, cum a fost posibil asa ceva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax