Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rareș Buglea, pedepsit cu amendă de 8.000 lei pentru mesajul de pe Facebook, prin care susținea sterilizarea femeilor rome

Publicat

După mai bine de opt luni de la scandalul „susținerii sterilizării femeilor de etnie romă”, liberalul Rareș Buglea s-a ales cu amendă contravențională de 8.000 lei pentru mesajul rasist postat pe Facebook.

„Postarea unui mesaj pe pagina personală de Facebook a domnului consilier al Municipiului Alba, Rareș Buglea, privind necesitatea sterilizării femeilor rome care nu au condiții sociale pentru creșterea copilului constituie faptă de discriminare”, a decis miercuri, 23 octombrie, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), potrivit hotnews.ro.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, 23 octombrie, în ședința Colegiului director, că „postarea unui mesaj pe pagina personală de Facebook a domnului consilier al Municipiului Alba, Rares Buglea, privind necesitatea sterilizării femeilor rome care nu au condiții sociale pentru creșterea copilului constituie fapta de discriminare conform  art. 2, alin. 1, art. 2, alin. 4, art. 15 din O.G. 137/2000 modificată și republicată, (vot în unanimitate a celor prezenți) și a aplicat amenda contravenționala în valoare de 8000 lei (7 voturi pentru – 1 împotrivă)”.

CNCD precizează că această cauză a fost soluționată „ca urmare a declinării competenței organului de urmărire penală prin rezoluția din data de 14.10.2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, prin care s-a dispus neînceperea urmării penale împotriva reclamatului întrucât nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni”.

Buglea era atunci președinte al organizației de tineret a PNL Alba, însă la scurt timp după scandalul iscat de postarea de pe internet, şi-a dat demisia din funcție. În prezent, este consilier local la Alba Iulia.

Citiți și: Postare pe Facebook a președintelui organizației de tineret a PNL Alba: „Susțin în continuare sterilizarea femeii rrome”

Reprezentanţii PNL Alba transmit într-un comunicat următoarele precizări: “În ceea ce privește postarea pe pagina personală de Facebook, făcută de către colegul nostru Rareș Buglea, în februarie 2013, privind așa-numita <sterilizare a femeii rrome>, Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia salută decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba luată în privința colegului nostru, decizie prin care care s-a dispus «neînceperea urmării penale împotriva reclamatului întrucât nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni».

Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia a luat, de asemenea, act de decizia de miercuri, 23 octombrie a.c., a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), decizie prin care colegul nostru Rareș Buglea primește o amenda contravenționala în valoare de 8000 lei. BPL PNL Alba Iulia consideră că Rareș Buglea are tot dreptul să atace în instanță decizia CNCD întrucât postarea făcută pe pagina personală de Facebook nu a fost făcută de către colegul nostru în calitate de consilier local, așa cum eronat se specifică în decizia Consiliului Director al CNCD, ci din postura de persoană privată.

În acest caz nu i se poate imputa lui Rareș Buglea o opinie emisă în calitate de persoană privată pe o pagină personală de pe un site de socializare. Mai mult, scoaterea de sub urmărire penală a colegului nostru confirmă acest fapt.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax