Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situaţie în cazul ACCIDENTULUI AVIATIC din APUSENI: La manşa avionului prăbuşit NU s-ar fi aflat pilotul Adrian Iovan

Publicat

O declaraţie surprinzătoare a fost făcută în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în momentul prăbuşirii avionului, la manşa acestuia s-ar fi aflat copilotul Răzvan Petrescu, şi nu pilotul Adrian Iovan, care şi-a pierdut viaţa în urma tragediei.

Surse din cadrul anchetei au precizat că Răzvan Petrescu a recunoscut că a făcut schimb de locuri, în timpul zborului, cu pilotul Adrian Iovan şi că nu au anunţat ROMATSA despre acest lucru, cum prevede legislaţia, potrivit rtv.net. Ar mai fi spus şi că, după ce avionul s-a prăbuşit, el şi pasagerii au încercat să-l mute pe Iovan, dar nu au reuşit, pentru că era blocat în epavă.

Dacă se constată că a fost vorba despre o eroare umană, copilotul Petrescu ar putea fi tras la răspundere.

Procurorii militari au anunţat că, în dosarul accidentului aviatic din Apuseni, până în 5 martie au audiat 50 de persoane, părţi vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, reprezentanţi MAI, MApN şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Audierile s-au desfăşurat în judeţele Alba, Cluj, Mureş, Bihor şi la Bucureşti. Audierile continuă.

“În continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare, desemnată cu efectuarea actelor de urmărire penală în cauză, a procedat, în perioada 20 februarie  – 5 martie,  la audierea în calitate de martori a unui număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N. ş.a”, se arată în comunicatul PÎCCJ.

Printre cei audiaţi se află şi şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, în calitate de martor.

Citeşte şi Accidentul aviatic din Apuseni: Declaraţiile copilotului Răzvan Petrescu înainte de externarea din spital. Cum a trăit tânărul primele momente după prăbuşirea avionului

Citeşte şi Accidentul aviatic din Apuseni: 50 de persoane au fost audiate de procurorii militari, printre care reprezentanţi MAI, MApN şi de la Şcoala de Aviaţie

Reamintim că pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. fost pilot

    luni, 10.03.2014 at 13:59

    niste prostii
    1.-avionul era cu dubla comanda, deci amandoi pilotii puteau avea access la comezi. nu trebuia schimbat locul.
    2.-avionul nu era pe pilot automat pentru ca avionul NU era dotat cu pilot automat.
    3.-din fotografiile de dupa accident pare ca iovan se afla in partea stanga, cea a pilotului

  2. actual pilot

    luni, 10.03.2014 at 21:22

    Domnule fost pilot cred ca dumneatale vorbesti prostii – uitati-va bine, bine de tot la fotografii si observati cu finete ca Iovan era incarcerat clar pe partea dreapta, care chiar nu e „cea a pilotului” cum spuneti dvs. Se vede cu ochiul liber pe fotografiile de pe net, dar astea sunt chestii de finete, sa deosebesti stanga de dreapta sau invers. Decat sa gandim si sa analizam putin, mai bine ne uitam in gura lui Argentin Todea, „pensionarul infractor”, salvatorul mincinos ce ne arata la tv ca l-a gasit el pe Iovan in partea stanga, cand de fapt el era incarcerat pe partea dreapta, cu tot bordul in brate si cu mana stanga pe mansa.

  3. actual pilot

    luni, 10.03.2014 at 21:24

    Deschideti bine ochii la fotografii, nu urechile la minciuni de salvatori. Sau intrebati pompierii de la descarcerare, cel mai simplu…

  4. Sfioasa

    luni, 10.03.2014 at 22:03

    Pt ce idiotenii plătim gras niște procurori.poate ne spun ca in munți era vara si noi sa i credem.

  5. cenzura

    luni, 10.03.2014 at 22:10

    alo domnu pilot va rog sa va uitati bine de tot la fotografii sa vedeti ca Iovan era incarcerat pe partea dreapta a cabinei, cu tot bordu in brate si cu mana stanga pe mansa, nicidecum pe partea „stanga, cea a pilotului”. Intrebati pompierii de la descarcerare, e simplu….Si nu credeti declaratiile televizate ale lui Argentin Salvatorul care arata ca l-a gasit pe Iovan pe partea stanga… minciuni sfruntate. Deschideti bine ochii la fotografii, nu urechile la minciuni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax