Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rotary Club Alba Iulia vrea să îmbrace Cornicerul din Garda Romană. Concert caritabil de chitară clasică la Catedrala Romană Catolică „Sf. Mihail”

Publicat

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis îi invită pe albaiulieni și nu numai, sâmbătă, 11 mai, de la ora 17.30, la Catedrala Romano-Catolică “Sf. Mihail”, la concertul de chitară clasică susținut de Raul Răzvan Guțu. Evenimentul este organizat în scopul strângerii de fonduri pentru echiparea unui membru al Gărzii Romane din Alba Iulia și anume Cornicerul.

Raul Răzvan Guțu este un tânăr şi talentat artist, elev în anul II la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia chitară clasică, clasa profesorului Cătălin Ștefănescu, fiind pregătit de profesorul Eugen Mang, unul din fondatorii şcolii moderne de chitară din România.

Evenimentul de sâmbătă va debuta cu ceremonialul de prezentare a Gărzii Romane pentru spectatorii și publicul prezent. După cum se ştie, Garda Romană de la Apulum (Legiunea a XIII-a Gemina) reprezintă un brand turistic al Muzeului Naţional al Unirii şi implicit al Cetăţii Alba Carolina, fiind înfiinţată ca urmare a câştigării, în anul 2012, de către muzeu a proiectului “Ţinutele Istoriei II”.

Prin strângerea de fonduri pentru echiparea Cornicerului, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis și-a propus să contribuie la dotarea Gărzii Romane și, în fapt, la succesul turistic al municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: WEEKEND plin în ALBA! Aflați ce evenimente din județ nu trebuie să ratați: concerte, târguri, lansări de carte, festivaluri și expoziții | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax