Contacteaza-ne si pe

ADMINISTRATIE

VEZI PE CINE AI ALES: De la salvamar în Barcelona, la consilier local în Alba Iulia. Vasile Petric vrea să sprijine dezvoltarea sportului

avatar

Publicat

După ce mai mulți consilieri, cu sau fără experiență în administrația locală, au trecut pe la rubrica „Vezi pe cine ai ales”, a sosit momentului unui personaj ceva mai atipic, un novice atât în politică cât și în administrație. După ce a petrecut mai bine de 10 ani pe plaja din Barcelona, unde a lucrat ca salvamar, Vasile Petric a revenit în Alba Iulia, iar la scurt timp s-a instalat în fotoliul de la Consiliul Local. Din noua funcție, Petric spune că încearcă să se implice în dezvoltarea sportului din Alba Iulia, în finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic și în construcția unei săli polivalente.

Cine este Vasile Daniel Petric?

Consilierul s-a născut în anul 1974 la Alba Iulia, oraș în care a urmat Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Liceul Industrial nr. 1 (actual Colegiu Tehnic „Alexandru Domșa), specializarea electromecanică. După finalizarea studiilor preuniversitare, pasiunea pentru sport l-a determinat să urmeze Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Cluj-Napoca.

Și dacă tot vorbim de sport, trebuie să menționăm că Vasile Petric a practicat, în școala generală, handbal, iar în liceu și în timpul facultății, volei.

După terminarea studiilor a luat calea străinătății și s-a angajat ca salvamar în Barcelona, unde a lucrat timp de 12 ani.

În prezent, locuiește în Alba Iulia alături de soția sa, Ana Maria, care în luna august îi va dărui o fetiță, pe care cel mai probabil o vor boteza Maria Ilinca.

„Eu cochetam cu ideea de politică, iar în 2010 m-am înscris în PNCȚD în jurul proiectului lui Radu Vieru, care dorea să candideze pentru funcția de primar”

Doi ani mai târziu, mai exact în aprilie 2012, PNCȚD semna un contract de colaborare cu USL în urma căruia mai mulți „țărăniști autentici” urmau să treacă de partea noii formațiuni politice, iar în schimb să primească un loc pe lista candidaților la CL. Printre norocoși s-a aflat și Vasile Petric, care în urma protocolului semnat cu PNL a obținut un post de consilier local și a și rămas în Partidul Național Liberal.

„Este mai bine la PNL, pentru că sunt mai bine organizați”, mai spune acesta.

Cu toate acestea, Petric declară că nu se vede făcând politică toată viața: „Nu mă văd făcând toată viața politică pentru că asta ocupă foarte mult timp și am și alte planuri personale”.

În ceea ce privește activitatea sa de consilier local, Petric declară că „analizez proiectele. Dacă e un proiect bine făcut, îl votez indiferent de cine a fost făcut”.

După un an în care a participat la ședințele de Consiliu Local, Vasile Petric nu poate să spună că a inițiat vreun proiect sau că a luat vreo inițiativă.

„Fiind la comisia de urbanism, m-am deplasat pe teren pentru aproape fiecare proiect mai spinos, analizez situația. Deocamdată nu am avut inițiative”, spune Vasile Petrec.

În ceea ce privește viitorul, consilierul spune că dorește să se implice cât mai mult în proiecte și mai ales cele legate de sport: „Doresc să încercăm să și premiem sportivii merituoși din Alba Iulia”.

Acesta mai spune că vrea să se implice mai mult în finalizarea construcției la Bazinul Olimpic: „Încerc să mă implic cât pot pentru bazinul din Alba Iulia, mi-am propus să iau cuvântul cât mai des și să văd ce se întâmplă acolo”.

Consilierul a mai declarat că dorește să facă un proiect pentru renovarea ștrandului de la Schit.

Vasile Petric s-a gândit la un proiect pe termen mai lung care se referă la constituirea unei comisii în care să fie rezolvate problemele privind retrocedarea.

Rămâne de văzut cât va reuși să realizeze consilierul în cei trei ani de mandat pe care îi mai are la dispoziție.

Pe lângă activitățile politice pe care le are, consilierul PNL este un împătimit al sportului, iar pentru ca pasiunea sa să se îmbine cu utilul, acesta a înființat anul acesta și o echipă de handbal masculin „ AS UNIT Alba Iulia”, care va debuta în toamnă în Divizia B.

Pe lângă handbal, consilierul esta pasionat și de viteză. Acesta a participat în anul 1999 la Campionatul Național de Raliuri, unde a obținut locul al treilea.

Și pentru că a terminat facultatea de sport, Petric dorește să se reîntoarcă anul acesta la catedră și în data de 30 iulie va susține examenul de titularizare pentru un post în învățământ. Dar până să ajungă din nou în postura de dascăl, acesta va participa la Campionatul de Raliuri de la Barcelona, unde se va ocupa de semnalizarea și montarea indicatoarelor pentru public.

Potrivit declarației de avere recent publicată pe site-ul Primăriei Alba Iulia, consilierul deţine împreună cu soţia o casă construită în 2010, de 240 mp, teren intravilan cumpărat în 2008, de 500 mp, maşină Seat (fabricată în 2001) şi a obţinut indemnizație de la CL 2.695 de lei. Din veniturile soţiei, profesor, a obţinut 14.324 lei.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
4 Comentarii

4 Comments

 1. avatar

  cocolino

  luni, 15.07.2013 la 21:46

  Eu nu am nimic cu acest Petric. In locul lui putea fi oricare de valoarea lui. Insa in schimb vreau sa arat ce fel de specialisti are PNL – ul care este plin de specii din astea. Parca aduce cu CDR -ul, cu cei 15 000 de specialisti, insa astia nici pe sfert nu au, dar guvernaza si mai si spun ca o ducem bine. Bine pe dracu, ca doar ei o duc bine !

  • avatar

   McGigi

   miercuri, 17.07.2013 la 12:15

   Vasile Petric e un tip serios. Pe mine chiar nu ma intereseaza culoarea politica, de aceea pot fi obiectiv. Dumneata, Cocolino (da, lol), cataloghezi fara sa cunosti, de fapt.
   Salvamar la Barcelona? Si? Asta chiar era un amanunt de subliniat? Dupa parerea mea, profesional a coborat, nu a urcat.

 2. avatar

  Mihaita

  marți, 16.07.2013 la 10:09

  Cel mai slab consilier usl!

 3. avatar

  mda

  joi, 18.07.2013 la 09:45

  din persoane de genul este formata clasa politica actuala. un an fara initiative, imi propun sa iau cuvantul de mai multe ori, vreau sa fac, etc. tipic…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Claudiu Borza din Ceru-Băcainți a ratat „LIKE-urile” la IUmor

avatar

Publicat

Anul trecut a ajuns în semifinale la Românii au Talent, iar anul acesta, Claudiu Borza din Ceru Băcăinț și-a încercat norocul și la IUmor. Din păcate simpaticul agricultor din Alba nu a reușit să impresioneze nici măcar un jurat cu „monologul” său despre care Delia spunea că este un colind. Botza nu a trecut mai departe pentru că nu a reușit să bage în „straiță” nici măcar un like. 

Concurentul a scos din traistă o pălincă pentru a-i îmbuna pe jurați. Însă cuvântarea lui nu i-a convins pe jurați că merită să meargă mai departe.

Claudiu Borza l-a făcut Mihai Bendeac să își spună o rugăciune pentru a mai scăpa de plictiseală. „Este monolog în versuri?”, l-a întrebat Bendeac. „Dracu știe!”, a recunoscut Claudiu.

Delia a insistat că este un colin, iar pe Chelo l-a impresionat pălinca despre care spune că este bună, dar numărul nu prea.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cerul a fost mai aproape la Alba Iulia, duminică de „Ziua Astronomiei 2018”

avatar

Publicat

„Ziua Astronomiei” a fost marcată la Alba Iulia în data de 22 aprilie, când zeci de oameni au așteptat să observe stelele prin diferite instrumente astronomice care au fost amplasate în zona Obeliscului. 

Începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau luna mai, când Luna e în preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc „Ziua Astronomiei”.

De câțiva ani această zi se sărbătorește și la Alba Iulia în luna aprilie-mai. Anul acesta ziua a fost marcată în 22 aprilie.

În România, ziua astronomiei a fost organizată pentru prima oară de Societatea Astronomică Română de Meteori, primele manifestări datând probabil din anul 2003.

În prezent, Ziua Internațională a Astronomiei este coordonată de Astronomy League din SUA.

Și pentru că Universul este prea grandios, din 2007 s-a decis că în fiecare an vor exista două Zile ale Astronomiei, una primăvara, alta toamna.

De obicei, săptămâna din care face parte Ziua Astronomiei se numește Săptămâna Astronomiei.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar, majorate cu 20%. Proiect la Senat

avatar

Publicat

bani

Un proiect de lege potrivit căruia veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018, începând din martie 2018, a fost inițiat de fostul ministru al educației, senatorul Liviu Pop. Proiectul a fost înregistrat la Senat pe 4 aprilie, iar la Consiliul Economic şi Social – pe 16 aprilie.

În expunerea de motive a proiectului de modificare a Legii cadru nr. 153 din 2017 Pop spune că începînd din martie 2018, personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază de o majorare cu 20% a veniturilor brute faţă de nivelul lunii februarie, în vreme ce personalul nedidactic din mediul preuniversitar a fost privat de această creştere, ceea ce a dus la discriminări între categoriile de personal din învăţământul preuniversitar.

Senatorul PSD vrea corectarea acestei inechităţi prin acordarea aceleiaşi creşteri de venit şi personalului nedidactic.

În acest sens, senatorul PSD Liviu Pop a iniţiat un proiect de modificare a articolului 38, alineatul 3, litera d) din Legea nr. 153 din 2017, astfel: „începînd din martie 2018, cuantumurile brute ale salariilor de bază, precum şi cele ale sporurilor, indemnizaţiilor, primelor, premiilor, dar şi ale celorlalte elemente care fac parte din salariul brut lunar al personalului din învăţămîntul preuniversitar şi universitar de stat să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018”.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Blocurile de locuințe vor trebui dotate obligatoriu cu spații de colectare selectivă a deșeurilor. Proiect

avatar

Publicat

Blocurile de locuințe vor trebui dotate obligatoriu cu spații de colectare selectivă a deșeurilor, care să faciliteze reciclarea, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Draftul de act normativ modifică Legea locuințelor din 1996. În forma aflată în prezent în vigoare, aceasta impune, ca exigență minimală, dotarea blocurilor de locuințe cu „spații destinate colectării, depozitării și evacuării deșeurilor menajere”.

Inițiatorii proiectului au în vedere înăsprirea exigenței, prin impunerea de „spații destinate colectării, depozitării și evacuării separate pe fracții a deșeurilor menajere”. Aceștia menționează, în expunerea de motive a proiectului, că normele UE obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de 50% până în 2020, țintă imposibil de atins în condițiile în care, în prezent, procentul real de reciclare este de doar 5-6%. „Gradul scăzut de reciclare este urmarea lipsei unui sistem eficient de colectare selectivă  deșeurilor și revalorizare a acestora. Primul pas în implementarea acestui sistem este crearea infrastructurii pentru cetățeni. Deși legislația permite în prezent colectarea selectivă pe patru fracții, în realitate gunoiul se colectează împreună și ajunge la gropile de gunoi în loc să fie tratat, reciclat și reutilizat”, se arată în documentul citat.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 aprilie. Zile înnorate, cu ploi, dar și zile cu soare

avatar

Publicat

De

soare nori cetate ionut vaidean

Vreme de primăvară, cu toate ”ingredientele”: căldură, soare, nori, furtuni și ploaie. Până și weekend-ul va fi  împărțit între soare și ploi.
Vă prezentăm mai jos prognoza meteo în perioada 23-29 aprilie, în principalele localităţi din judeţul Alba:

Luni, 23 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă posibilă

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius;  parțial însorit

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; aversă posibilă

Marţi, 24 aprilie

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Sebeș: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Oaşa: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Zlatna: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Abrud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cîmpeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Arieşeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cugir: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Miercuri, 25 aprilie

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Blajminime de 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parţial însorit

Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parţial însorit

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parţial însorit

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parţial însorit

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parţial însorit

Joi, 26 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; predominant însorit

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; însorit

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; predominant însorit

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit

Vineri, 27 aprilie

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; mai răcoros

Sebeș: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; ploaie scurtă

Oaşa: minime de 5 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; după un început noros, soarele revine

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; mai răcoros

Blaj: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; mai răcoros

Ocna Mureş: minime de 10 grad Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; ploaie scurtă

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori şi soare

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori şi soare

Arieşeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parţial însorit

Cugir: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; ploaie scurtă

Sâmbătă, 28 aprilie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; posibil o aversă de ploaie sau furtună

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori şi soare

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse îndeosebi spre sfârşitul zilei

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse îndeosebi spre sfârşitul zilei

Arieşeni: minime de 8 grad Celsius, maxime de 16 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24  grade Celsius; nori şi soare

Duminică, 29 aprilie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; ploaie scurtă

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; ploaie scurtă

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; ploaie scurtă

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; ploaie scurtă

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o aversă

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; şanse de ploaie

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; noros

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; noros

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; noros

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; ploaie scurtă

sursa: accuweather.com

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate