|

VEZI PE CINE AI ALES: De la salvamar în Barcelona, la consilier local în Alba Iulia. Vasile Petric vrea să sprijine dezvoltarea sportului

După ce mai mulți consilieri, cu sau fără experiență în administrația locală, au trecut pe la rubrica „Vezi pe cine ai ales”, a sosit momentului unui personaj ceva mai atipic, un novice atât în politică cât și în administrație. După ce a petrecut mai bine de 10 ani pe plaja din Barcelona, unde a lucrat ca salvamar, Vasile Petric a revenit în Alba Iulia, iar la scurt timp s-a instalat în fotoliul de la Consiliul Local. Din noua funcție, Petric spune că încearcă să se implice în dezvoltarea sportului din Alba Iulia, în finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic și în construcția unei săli polivalente.

Cine este Vasile Daniel Petric?

Consilierul s-a născut în anul 1974 la Alba Iulia, oraș în care a urmat Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Liceul Industrial nr. 1 (actual Colegiu Tehnic „Alexandru Domșa), specializarea electromecanică. După finalizarea studiilor preuniversitare, pasiunea pentru sport l-a determinat să urmeze Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Cluj-Napoca.

Și dacă tot vorbim de sport, trebuie să menționăm că Vasile Petric a practicat, în școala generală, handbal, iar în liceu și în timpul facultății, volei.

După terminarea studiilor a luat calea străinătății și s-a angajat ca salvamar în Barcelona, unde a lucrat timp de 12 ani.

În prezent, locuiește în Alba Iulia alături de soția sa, Ana Maria, care în luna august îi va dărui o fetiță, pe care cel mai probabil o vor boteza Maria Ilinca.

„Eu cochetam cu ideea de politică, iar în 2010 m-am înscris în PNCȚD în jurul proiectului lui Radu Vieru, care dorea să candideze pentru funcția de primar”

Doi ani mai târziu, mai exact în aprilie 2012, PNCȚD semna un contract de colaborare cu USL în urma căruia mai mulți „țărăniști autentici” urmau să treacă de partea noii formațiuni politice, iar în schimb să primească un loc pe lista candidaților la CL. Printre norocoși s-a aflat și Vasile Petric, care în urma protocolului semnat cu PNL a obținut un post de consilier local și a și rămas în Partidul Național Liberal.

„Este mai bine la PNL, pentru că sunt mai bine organizați”, mai spune acesta.

Cu toate acestea, Petric declară că nu se vede făcând politică toată viața: „Nu mă văd făcând toată viața politică pentru că asta ocupă foarte mult timp și am și alte planuri personale”.

În ceea ce privește activitatea sa de consilier local, Petric declară că „analizez proiectele. Dacă e un proiect bine făcut, îl votez indiferent de cine a fost făcut”.

După un an în care a participat la ședințele de Consiliu Local, Vasile Petric nu poate să spună că a inițiat vreun proiect sau că a luat vreo inițiativă.

„Fiind la comisia de urbanism, m-am deplasat pe teren pentru aproape fiecare proiect mai spinos, analizez situația. Deocamdată nu am avut inițiative”, spune Vasile Petrec.

În ceea ce privește viitorul, consilierul spune că dorește să se implice cât mai mult în proiecte și mai ales cele legate de sport: „Doresc să încercăm să și premiem sportivii merituoși din Alba Iulia”.

Acesta mai spune că vrea să se implice mai mult în finalizarea construcției la Bazinul Olimpic: „Încerc să mă implic cât pot pentru bazinul din Alba Iulia, mi-am propus să iau cuvântul cât mai des și să văd ce se întâmplă acolo”.

Consilierul a mai declarat că dorește să facă un proiect pentru renovarea ștrandului de la Schit.

Vasile Petric s-a gândit la un proiect pe termen mai lung care se referă la constituirea unei comisii în care să fie rezolvate problemele privind retrocedarea.

Rămâne de văzut cât va reuși să realizeze consilierul în cei trei ani de mandat pe care îi mai are la dispoziție.

Pe lângă activitățile politice pe care le are, consilierul PNL este un împătimit al sportului, iar pentru ca pasiunea sa să se îmbine cu utilul, acesta a înființat anul acesta și o echipă de handbal masculin „ AS UNIT Alba Iulia”, care va debuta în toamnă în Divizia B.

Pe lângă handbal, consilierul esta pasionat și de viteză. Acesta a participat în anul 1999 la Campionatul Național de Raliuri, unde a obținut locul al treilea.

Și pentru că a terminat facultatea de sport, Petric dorește să se reîntoarcă anul acesta la catedră și în data de 30 iulie va susține examenul de titularizare pentru un post în învățământ. Dar până să ajungă din nou în postura de dascăl, acesta va participa la Campionatul de Raliuri de la Barcelona, unde se va ocupa de semnalizarea și montarea indicatoarelor pentru public.

Potrivit declarației de avere recent publicată pe site-ul Primăriei Alba Iulia, consilierul deţine împreună cu soţia o casă construită în 2010, de 240 mp, teren intravilan cumpărat în 2008, de 500 mp, maşină Seat (fabricată în 2001) şi a obţinut indemnizație de la CL 2.695 de lei. Din veniturile soţiei, profesor, a obţinut 14.324 lei.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=217998avatar Publicat de pe 15 iulie 2013 şi actualizat pe 15 iulie 2013.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, Vezi pe cine ai ales.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

4 comentarii pentru “VEZI PE CINE AI ALES: De la salvamar în Barcelona, la consilier local în Alba Iulia. Vasile Petric vrea să sprijine dezvoltarea sportului”

 1. Eu nu am nimic cu acest Petric. In locul lui putea fi oricare de valoarea lui. Insa in schimb vreau sa arat ce fel de specialisti are PNL – ul care este plin de specii din astea. Parca aduce cu CDR -ul, cu cei 15 000 de specialisti, insa astia nici pe sfert nu au, dar guvernaza si mai si spun ca o ducem bine. Bine pe dracu, ca doar ei o duc bine !

  • Vasile Petric e un tip serios. Pe mine chiar nu ma intereseaza culoarea politica, de aceea pot fi obiectiv. Dumneata, Cocolino (da, lol), cataloghezi fara sa cunosti, de fapt.
   Salvamar la Barcelona? Si? Asta chiar era un amanunt de subliniat? Dupa parerea mea, profesional a coborat, nu a urcat.

 2. Cel mai slab consilier usl!

 3. din persoane de genul este formata clasa politica actuala. un an fara initiative, imi propun sa iau cuvantul de mai multe ori, vreau sa fac, etc. tipic…

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI