Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Cum a început să joace șah Vlad Stan, micul șahist din Câmpeni. A fost surpriza Campionatului Național de ”Dezlegări”

Publicat

Pe o tablă de șah, în studioul alba24.ro, Vlad Stan a rezolvat un studiu la șah-dezlegări. Și-a sacrificat toate piesele de pe tablă pentru a duce regele într-o poziție în care nu poate fi mutat. Un studiu simplu din câte se pare pentru un șahist, doar că Vlad are șapte ani. 

Are șapte ani este în clasa I, elev în Câmpeni și mai nou, medaliat cu aur la Campionatul Național de Șah pentru juniori. A obținut medalia de aur la proba de dezlegări.

Cu medalia de aur câștigată a și venit în studioul Alba24.ro, alături de mama sa Diana și tatăl Cosmin, care este profesor de sport în Câmpeni.


Vlad joacă șah de la cinci ani. A început să joace alături de tatăl său și de bunicul său. După aproape jumătate de an de antrenament părinții și-au dat seama că are ă înclinație către șah.

CITEȘTE ȘI: Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Au început să investească în drumul către șah și rezultatele nu au întârziat să apară. A mers la clubul de șah și este antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea.

Pe lângă șah, Vlad este și pasionat de fotbal, unde joacă în poziția de atacant.

Vlad are și o piesă preferată de pe tabla de șah: regina. Peiesa care se poate muta în aproape orice direcție și care poate decide soarta unei partide.

Micuș șahist din Câmpeni are un program încărcat în viitorul apropiat. Acesta va concura la mai multe competiții de șah dedicate juniorilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax