Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Primarul din Alba care a fost deja ales cu un singur vot. PNL câștigă prima comună înainte de numărarea voturilor

Publicat

Alegeri locale 2024. PNL câștigă prima comună înainte de închiderea urnelor și începerea numărării voturilor. Comuna Ocoliș din județul Alba este unică la alegerile locale din 2024.

Cu doar un singur vot primarul comunei și-a asigurat încă un mandat la conducerea primăriei. 

Însă, până la ora 16.00, aproape 60% din populație comunei cu drept de vot, (în jur de 404 persoane) își exercitase dreptul la vot. Am fost la Ocoliș pentru a vedea cum primarul în funcție, Alin Jucan, votează și automat își asigură încă un mandat la primărie. 

Alin Jucan este primar de 20 de ani. Nu a avut candidat pentru primărie. Iar la consiliul local doar două persoane au intrat în cursă, din partea ProRomânia: o familie, soț și soție.

Când reporterii alba24.ro au ajuns în comună, la secția din Vidol procentul celor prezenți la vot era de 120%, deoarece este o zonă turistică a explicat primarul.

Ocoliș este o comună mică din Alba. O zonă în care viața este mai simplă. Politica se face în două locuri aflate în centrul comunei: primăria și barul satului. În fiecare locație locuitorii satului dezbat problemele comunei, dar și știrile care apar zilnic. Unii mai diplomat, alții mai direct.


Însă, Jucan și-a câștigat respectul localnicilor, în urma unei calamități. Mai exact în urma inundațiilor care au afectat grav comuna, în 2021. Atunci infrastructura a fost distrusă în proporție de 70%.

Primarul a cerut fonduri și a reușit să repare mare parte din distrugerile de atunci.

Cum este să fii singurul candidat din comună

Deși a candidat singur pe liste, Alin Jucan a spus că nu este ușor să fii singurul candidat. Cei de la PSD Alba nu au reușit să intre în cursă din cauza faptului că nu au strâns minimul de semnături.

”Să știi că nu este ușor pentru că funcția pe care o ai presupune responsabilitate. Campania trebuie tratată ca atare. Oamenii așteaptă să le spui ce planuri ai să vorbești cu ei.

Este greu să mobilizezi lumea dacă nu ai concurență, dar uite că am reușit”, a spus edilul în timp ce mergea alături de reporterii alba24.ro către secția de vot.

Momentul în care a fost sigur că a câștigat

Secția de vot din Ocoliș este amenajată în internatul comunei. Primarul din Ocoliș a intrat în secție și în cabina de vot alături de fiica sa. A vrut să îi arate ce înseamnă un proces de votare.

A ștampilat toate cele cinci voturi și le-a băgat în urne. În glumă a spus că în acel moment a fost sigur că va mai câștiga încă un mandat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax