Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, deputat Marcel Tuhuț: Politici publice ale PSD pentru susținerea femeilor!

Publicat

”Ministerul Familiei, condus de către colega noastră din PSD Gabriela Firea, a lansat mai multe proiecte pentru apărarea drepturilor și libertăților femeilor și pentru promovarea egalității de gen.

În același domeniu, alături de colegii mei, parlamentari PSD, am inițiat și susținut proiecte similare în Parlament.

Politici PSD dedicate femeilor:

• Ministrul Familiei, Gabriela Firea și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au depus în Parlament, la finalul anului trecut, un proiect de lege care prevede asigurarea pentru femei a unei cote de cel puțin 30% pe listele de la alegerile locale și în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

• La inițiativa Ministerului Familiei, Guvernul adoptat la finalul anului trecut Strategia Națională privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea violenței domestice pentru perioada 2022-2027. Acest document permite atragerea de fonduri europene pentru proiecte dedicate combaterii violenței domestice și egalității de gen.

• Primul ghid din România pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale și morale la locul de muncă, inițiat de MFTES, ANES și IRDO. Documentul s-a aflat în consultare publică la începutul anului. Ministerul Familiei a preluat toate observațiile și completările, iar acum documentul se află pe circuitul de avizare și va ajunge în scurt timp spre aprobare în Guvern.

• Ministerul Familiei are în vedere crearea unui sistem unitar de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice, cu acordarea asistenței psihologice și juridice, decontarea certificatelor medico-legale, facilitarea accesului la justiție sau chiar sprijinirea materială a victimelor.

• Sprijin pentru mame minore! Avem obligația să le oferim informații fetelor și adolescentelor. Sunt esențiale orele de educație pentru sănătate introduse prin modificările aduse Legii nr. 272/2004. Anul trecut, am reușit deblocarea legii în Parlament și beneficii esențiale pentru copii pot fi aplicate

• Ministerul Familiei are în vedere introducerea unor forme de sprijin pentru mamele care își cresc singure copiii (familiile monoparentale) – credite avantajoase, acces la piața muncii (afterschool pentru copii), concedii suplimentare, sprijin financiar pentru cheltuielile cu locuința.

• Beneficii fiscale pentru mame: Ministerul Familiei lucrează la introducerea unui impozit preferențial pentru mamele cu mai mult de 3 copii și la beneficii fiscale pentru angajarea femeilor peste 40 de ani sau a mamelor cu mai mulți copii.

• Implementarea Convenției de la Istanbul în România, în privința victimelor violenței sexuale: 10 centre regionale de intervenție pentru victimele violenței sexuale; 8 centre regionale pentru consiliere agresorilor; cursuri și sesiuni de informare pentru 250 de medici, asistente medicale, psihologi, asistenți sociale sau polițiști și 8.000 de elevi și studenți”, a declarat într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 09.03.2023 at 17:26

    Măi, la punctul unu aţi împrumutat de la Ceauşescu exact ceea ce a şi reuşit. Introducerea forţată şi obligatorie a femeilor în politică indiferent de calificare, cum se întâmplă şi acum. Nu că bărbaţii din politică ar fi mai calificaţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax