Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 5000 de vizitatori au participat de Noapte Muzeelor la evenimentele de la Palatul Principilor și Principa din Alba Iulia

Publicat

Peste 5.000 de vizitatori au pășit pragul de Noaptea Muzeelor, la Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia din Alba Iulia. Cele două clădiri au fost singurele deschise cu ocazia evenimentului de sâmbătă seara. 

Muzeul de Istorie din Alba Iulia a fost închis din cauza protestelor susținute la nivel național, unde angajații au hotărât ca instituția să fie închisă.

Sâmbătă, 18 mai, ediția 2024 a Nopții Muzeelor a adus peste 5.000 de vizitatori la cele două muzee din subordinea Centrului Cultural Palatul Principilor Alba Iulia.

Astfel, între orele 18.00 și 02.00, s-au bucurat de intrare gratuită la expozițiile permanente și temporare din spațiile muzeale, dar și de momentele special pregătite pentru această ocazie atât albaiulienii, cât și turiștii care au ales Muzeul Principia și Palatul Principilor Transilvaniei, singurele instituții de profil din oraș care au luat parte la manifestările din acest an.

Ateliere, spectacole și momente de reconstituire istorică

Concerte, dansuri, ateliere, spectacole de reconstituire istorică, toate au contribuit la succesul acestei manifestări care a făcut deliciul publicului vizitator. Dacă la Muzeul Principia vizitatorii au fost întâmpinați de centurionul Legiunii a XIII-a Gemina, de gladiatori și nimfe, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și-a făcut apariția Mihai Viteazul, împreună cu un număr însemnat de oșteni. Punerea în scenă, prezentată de istoricul Andrei Pogăciaș s-a bucurat de un real succes.

„Răspunsul publicului la programul oferit de Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia, cu ocazia Nopții Muzeelor, ediția 2024, entuziasmul, interesul și prezența numeroasă au depășit orice așteptare.

Am primit, practic, confirmarea că am avut dreptate atunci când am pus interesul comunității înaintea celui personal. Am confirmat și noi, la rândul nostru, prin conținut de calitate și, una peste alta, sentimentul de împlinire nu mai lasă loc de niciun dubiu: niciun an fără Noaptea Muzeelor la Alba Iulia!”, a transmis managerul Centrului Cultural Palatul Principilor, Robert Roman.

Organizatorii țin să mulțumească atât publicului vizitator, cât și angajaților, colaboratorilor și voluntarilor care au făcut posibilă această noaptea magică, în inima Cetății Alba Carolina.

Noaptea Muzeelor este un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax