Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Câți copii din județul Alba au părinții plecați la muncă în străinătate. Situație dramatică și la nivel național

Publicat

c

Un document făcut public de administrația prezidențială aproximează cu privire la cât de mulți părinți din România sunt plecați la muncă în străinătate, în timp ce copii lor au rămas în țară, în grija rudelor.

Datele prezentate arată o situație dramatică. Fenomenul este îngrijorător, iar informațiile obținute de autorii studiului sunt contradictorii, în funcție de instituția care le-a furnizat.

c

Astfel, în datele furnizate de direcțiile pentru protecția copilului din fiecare județ și din București, ar fi vorba despre aproape 100.000 de copii.

Numărul lor trece de 159.000, spun, pe de altă parte, Inspectoratele Școlare. Alte studii spun însă că nici acest număr nu ar fi corect și că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate ar putea ajunge chiar la 370.000.

Potrivit raportului de lucru interinstituțional, în județul Alba ar fi vorba despre 1.200. Asta cel puțin în ceea ce privește cifrele oficiale obținute de la Inspectoratul Școlar Județean.

s În ceea ce privește situația raportată de DGASPC, situația este invers decât cea de la nivel național în sensul că instituția a raportat mai mulți copii aflați în această situație: 1.375.

Ce efecte are părăsirea copiilor

O generaţie pleacă şi încearcă cu greu să se adapteze, în timp ce o alta, copiii rămaşi acasă, îşi găseşte cu greu calea. Psihologii se lovesc de cazuri cutremurătoare, în care formele de protest merg până la refuzul de a mai vorbi. Şi asta pentru că cei mici nu au mai avut cui să spună “mama” şi “tata”.

În general, este vorba despre părinți care au fost nevoiți să plece în căutarea unui venit mai bun și care tot nevoiți au fost să își lase copiii în grija bunicilor sau a rudelor.

”Acești părinți încercă să compenseze prin cadouri jucării tot mai mari și mai sofisticate, însă nu reușesc. Copiii lor au nevoie de mai mult de atât. Sigur, e o situație complicată, dar cel mai bine ar fi să îi ia pe cei mici cu ei, indiferent cât de greu este” a spus Adnana Dobrotă, psiholog.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax