Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii elimină o aberație, care punea pe drumuri, peste 18.000 de persoane cu invalidități

Publicat

scaun rotile dizabilitati handicap

Persoanele care au suferit amputații, ori care s-au nascut fără unul dintre membre, nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare pentru a demonstra că în continuare au o invaliditate.

„Luni, iese din transparența decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de doi ani pentru persoanele încadrate în grad de handicap, care au suferit amputații ori s-au născut fără unul din membre.

Aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare”, a informat ministrul muncii Marius Budăi într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Budăi a mai adaugat că în România sunt în jur de 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 și 2 de handicap. Cei care vor beneficia de acest ordin sunt persoanele cu gradul 1 de handicap și care sunt în jur de 18.000.

„Voi publica săptămâna viitoare acest ordin, a trebuit sa îl las în transparență decizională, iar dupa publicarea în Monitorul Oficial intra în vigoare. Luni este ultima zi de transparența, marți am convocat la discuții specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, îl rearanjam, urmează semnarea lui de către mine și trimiterea către Monitorul Oficial”, a mai explicat ministrul.

sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax