Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, PNL Alba: „PSDragnea obligă primarii să plătească din bugetele ciuntite diferența pe PNDL”

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis într-un comunicat de presă că mult trâmbițatul program national de dezvoltare locală, cu care PSDragnea ademeste primarii este în blocaj.

„Motivul îl reprezintă lipsa soluțiilor din partea Ministerului Dezvoltării la diferențele de costuri, între 25 și 40 %, între valoarea contractata și creșterea prețului la carburanți și bitum. Practic, prețul bitumului, care reprezintă 60% din prețul asfaltului, a explodat: 1200 lei la semnarea contractului și acum a ajuns la 2600 lei/tona.

În aceste condiții, cei care au câștigat licitațiile trimit somații pe banda rulantă către primarii, solicitand garanții de acoperire a pierderilor cuprinse între 25-40%, sau rezilierea contractelor obținute. Compensarea pierderilor pentru facilitățile acordate constructorilor la plata cu ora este insuficienta pentru deblocarea contractelor pe PNDL.

Urmare a acestui blocaj, primăriile cu bugetele oricum ciuntite de PSDragnea vor fi puse in situația de a renunța la contractele semnate triumfalist de MDRAP.

Îi atenționez pe primari să nu creadă în poveștile cu acoperirea acestor diferențe din Fondul de rezerva al guvernului sau din Fondul de investiții locale, pentru care nu exista nici măcar normele de aplicare.

În caz contrar, primarii risca sa rămână cu lucrari nefinalizate sau cu acțiuni in instanța din partea constructorilor. Practic, aceste influente au generat cel mai mare blocaj pe PNDL din ultimii ani. Soluția era posibilitatea reactualizarii contractelor, cu noile prețuri, dar PSDragnea a refuzat sa vina cu deblocarea situației, aruncând practic in aer investițiile de la nivel local”, a transmis vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax