Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Clădirea primăriei Ciugud, alimentată cu energie produsă de acoperișul inteligent al unei parcări pentru mașini electrice

Publicat

Primăria Ciugud va fi alimentată cu ajutorul unor panouri solare inedite în România. Administrația locală construiește o parcare de 8 locuri, acoperită cu panouri solare, care vor produce suficientă energie pentru a alimenta clădirea instituției, dar în plus are și două porturi pentru încărcarea mașinilor electrice.

Primăria Ciugud a obținut o finanțare europeană în valoare de aproape 200.000 de lei, prin care va marca o premieră în România: prima administrație publică locală cu sediul alimentat cu energie produsă din surse regenerabile.

Primarul Gheorghe Damian a declarat pentru Alba24 că în comună sunt deja două mașini electrice și o alta care folosește tehnologie hibridă și speră ca numărul acestora să crească în viitor.

Florin Fleșeriu, managerul ”Ecovolt”, firma din Alba Iulia care se ocupă de lucrări, a explicat că instalația poate produce aproximativ 15-16 MWh pe an. Acesta spune că panourile utilizate în cazul investiției de la Ciugud sunt fabricate în Germania și se bazează pe tehnologia glass-glass și au două atuuri importante: rezistență mecanică deosebită și designul.

Florin Fleșeriu a explicat pentru Alba24 că aceste panouri vor funcționa pe post de acoperiș și deci trebuie să arate bine din ambele părți.

Acesta a adăugat că lucrarea ar trebui să fie gata în câteva zile. Sistemul instalat este automatizat, poate fi controlat prin internet și are un modul de putere care controlează energia consumată.

Asta înseamnă, printre altele, că panourile vor produce doar cât se consumă la un moment dat și comută automat pe sistemul de alimentare din rețea, dacă este al un moment dat incapabil să producă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax