Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIȚII în Alba și Sibiu. Administratorul unei firme și încă un bărbat REȚINUȚI. Furt cu prejudiciu de peste 6000 euro

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au descins în locații din Alba și Sibiu și au reținut doi bărbați care sunt bănuiți de furt și tăinuire. Unul ar fi furat scule din case în construcție, iar celălalt, administratorul unei firme, le-ar fi cumpărat, cu toate că știa că sunt furate și le-ar fi pus la dispoziția propriilor angajați, pentru a le folosi în lucrări de construcție.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de furt și față de un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de tăinuire.

Polițiștii cercetează un caz de furt de scule dintr-un imobil aflat în construcție, pe strada Henri Coandă din Alba Iulia, reclamat în 29 mai 2019. Din anchetă a rezultat faptul că, în noaptea de 28/29 mai 2019, bărbatul în vârstă de 48 de ani ar fi pătruns, prin efracție, în imobil și ar fi sustras mai multe unelte de lucru (flex, malaxor, compresor, mașină de tăiat gresia, bormașină, etc), în valoare totală de 28.000 de lei.

Ulterior, bunurile ar fi fost vândute bărbatului de 34 de ani, care avea cunoștință că sunt furate și care le-ar fi pus la dispoziția muncitorilor de la societatea comercială administrată de el, pentru a fi folosite la lucrări în domeniul construcțiilor.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, joi, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale și cu cei de la Postul de Poliție Ighiu, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și de polițiștii Serviciului Criminalistic, au efectuat 8 percheziții în Alba Iulia, comuna Ighiu, județul Alba și în municipiul Sibiu, la domiciliile celor doi bărbați, precum și la punctele de lucru și sediul societății comerciale administrată de bărbatul de 34 de ani.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate o parte din bunurile furate din imobilul de pe strada Henri Coandă (într-un procent de aproximativ 60%), dar și alte zeci de scule și unelte în legătură cu care există suspiciunea că provin din alte 12 fapte de furt din imobile aflate în construcție pe raza municipiului Alba Iulia, săvârșite de la sfârșitul anului 2018 până la sfârșitul anului 2019.

În plus, în sarcina bărbatului de 48 de ani, polițiștii au reținut și o faptă de conducere fără permis, după ce, în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în 25 iulie 2019 ar fi condus un autoturism, pe drumurile publice, fără a poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule.

Cei doi bărbați reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax