Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane, aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Care este starea acestora

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba.

Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au sunat sâmbătă dimineața la 112. Una acuza febră, cealaltă dureri în gât și dificultăți de respirație, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

UPDATE: Cei doi au revenit de curând din Italia și au solicitat asistență medicală și investigații, potrivit sursei citate.

UPDATE 1: Potrivit unor surse, cele două persoane ar fi din zona Munților Apuseni (Baia de Arieș).

UPDATE 2: Bărbatul a fost adus la Secția de Infecțioase, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 16.00.

UPDATE 4, ora 21.00: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis că ”persoanele transferate azi din autoizolare prezintă stare generală foarte bună, fără febră; una dintre ele prezintă roșu în gât și tuse seacă”.

Știrea inițială

Cele două persoane vor fi transportate, conform procedurii, la secția Dermatologie/Infecțioase a Spitalului Județean Alba, unde este centrul de izolare, după cum a menționat reprezentantul DSP Alba.

Vor fi recoltate probe și transmise pentru analiză la centrul din Cluj-Napoca.

Potrivit DSP Alba, cele două persoane NU sunt din grupul de elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria”. Eleva internată joi și mama ei erau în continuare sub supraveghere medicală, sâmbătă, după ce rezultatele testelor venite de la Cluj indicau că nu au coronavirus (COVID 19).

Vezi Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și mama ei NU au coronavirus. Detalii de la DSP

În județul Alba sunt 138 de persoane care trebuie să respecte condiții de izolare la domiciliu, așa cum prevede protocolul dispus de Ministerul Sănătății, potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba. Numărul acestora a crescut față de joi, când erau raportate 116 cazuri de monitorizare la domiciliu și față de vineri, când erau 133. Motivul este faptul că au revenit în județ și alte persoane din zonele afectate de epidemia COVID 19 (Italia).

Citește și A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Alba. Măsuri de prevenire în contextul epidemiei COVID 19

DSP Alba a precizat că în județul Alba, la această oră, NU sunt cazuri confirmate cu COVID 19 și nici cazuri suspecte de infectare cu coronavirus.

La nivel național, sunt 3 cazuri confirmate cu coronavirus 2019 (Sindrom Acut Respirator Sever – Coronavirus-2 / SARS-COV-2): bărbatul de 25 de ani din Gorj (pentru care după retastare rezultatele sunt negative), o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax