Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritățile publice din Alba, invitate de APM la o acțiune anti-ambrozie, buruiana alergenă care crește pe terenurile virane

Publicat


Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun curățăm țara de ambrozie, au transmis reprezentanții APM Alba.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean câ și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlul generic „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, se va derula la nivel național și are ca scop combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba pârloagelor.

Agenția pentru Protectia Mediului Alba solicită autorităților locale din județ implicarea în campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, care se va desfășura în data menționată, între orele 10:00 și 15:00, a transmis conducerea instituției.

Reprezentanții unităților administrativ – teritoriale din județul Alba trebuie să desfășoare acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, să mobilizeze comunitatea pentru desfășurarea de acțiuni de cosire în curți și grădini și vor desemna puncte de predare cu posibilitati de cântarire a materialului vegetal colectat în saci.

Pe lângă edilii unităților administrativ-teritoriale, trebuie să se implice în campania națională de stârpire a ambroziei și Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, respectiv structurile naționale și județene ale CFR, agenții economici cu activități în domeniul construcțiilor care dețin terenuri.

Ambrozia colectată va fi valorificată ca și compost prin firmele de salubrizare.

Campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia” are drept scop prevenirea unui dezastru pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Autoritățile locale au obligația ca, până pe 30 septembrie 2019, să raporteze la Agenția pentru Protecția Mediului Alba cantitățile colectate și suprafețele curățate de ambrozie.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    vineri, 20.09.2019 la 12:04

    Autoritățile locale habar n-au cum arată ambrozia. E plin de ea intre Alba Iulia și Micești . Ce sa raporteze ? 0 mp de teren curățați . Să fim serioși. Ei au treabă cu alegerile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Accident în apropiere de Mihoiești, în Apuseni. Un șofer de 50 de ani, băut la volan, a pierdut controlul mașinii

Publicat

masina politie

La data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 00,05, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 762, pe raza localității Mihoiești, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale, a anunțat IPJ Alba. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Glumă proastă pe drumul dintre Alba Iulia și Ampoița. Patru tineri întind „capcane” șoferilor

Publicat

Patru tineri care „întindeau” un „fir capcană” pentru a speria șoferii aflați în trafic au fost filmați în weekend, cu o cameră de bord, pe DN 74, între Șard și Ampoița. Gluma proastă a tinerilor se putea termina tragic, susține conducătorul auto care a surprins incidentul. „(…) Niște c*****i pe drumul acela drept spre Ampoița […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Minoră rănită într-un accident rutier, produs de un tânăr din Ighiu care s-a urcat la volan beat și fără permis

Publicat

pol

O minoră de 15 ani a fost rănită ușor în urma unui accident rutier produs duminică seară, 20 octombrie, pe DN 67 C, în afara localității Căpâlna. Potrivit IPJ Alba, tânăra se afla într-o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani din Ighiu, care s-a urcat beat la volan și fără a avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Patru răniți într-un accident produs la Lunca Târnavei. Printre aceștia, o fetiță de 2 ani și 4 luni și un băiat de 12 ani

Publicat

Doi tineri de 20 și respectiv 19 ani, dar și doi copii de 12 ani și respectiv doi ani și patru luni, au fost răniți într-un accident produs duminică seară, la Lunca Târnavei. La volan se afla un șofer neexperimentat, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a lovit o mașină care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate