Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritățile publice din Alba, invitate de APM la o acțiune anti-ambrozie, buruiana alergenă care crește pe terenurile virane

Publicat


Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun curățăm țara de ambrozie, au transmis reprezentanții APM Alba.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean câ și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlul generic „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, se va derula la nivel național și are ca scop combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba pârloagelor.

Agenția pentru Protectia Mediului Alba solicită autorităților locale din județ implicarea în campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, care se va desfășura în data menționată, între orele 10:00 și 15:00, a transmis conducerea instituției.

Reprezentanții unităților administrativ – teritoriale din județul Alba trebuie să desfășoare acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, să mobilizeze comunitatea pentru desfășurarea de acțiuni de cosire în curți și grădini și vor desemna puncte de predare cu posibilitati de cântarire a materialului vegetal colectat în saci.

Pe lângă edilii unităților administrativ-teritoriale, trebuie să se implice în campania națională de stârpire a ambroziei și Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, respectiv structurile naționale și județene ale CFR, agenții economici cu activități în domeniul construcțiilor care dețin terenuri.

Ambrozia colectată va fi valorificată ca și compost prin firmele de salubrizare.

Campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia” are drept scop prevenirea unui dezastru pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Autoritățile locale au obligația ca, până pe 30 septembrie 2019, să raporteze la Agenția pentru Protecția Mediului Alba cantitățile colectate și suprafețele curățate de ambrozie.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    vineri, 20.09.2019 la 12:04

    Autoritățile locale habar n-au cum arată ambrozia. E plin de ea intre Alba Iulia și Micești . Ce sa raporteze ? 0 mp de teren curățați . Să fim serioși. Ei au treabă cu alegerile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

TOP județe după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Pe ce loc se află Alba

Publicat

Județul Alba se află la mijlocul clasamentului în topul pe țară după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Datoria publică totală a României a însumat peste 366,4 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2019. Mai exact, fiecare cetățean este dator cu 18.770 lei. Bineînțeles, în această valoare intră și datoria locală, adică împrumuturile făcute […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți kilometri de drumuri de pământ sau pietruite mai sunt în județul Alba, la începutul anului 2020

Publicat

Niciun km de drum județean din Alba nu este în stare foarte bună, la ora actuală, potrivit situației prezentate de Consiliul Județean (CJ) pentru ședința din 23 ianuarie. Doar drumuri în stare bună sunt, adică 726 km (83,3%). Mai sunt încă 186 km de drumuri pietruite și alți 31 km de drumuri de pământ. Reţeaua […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate