Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritățile publice din Alba, invitate de APM la o acțiune anti-ambrozie, buruiana alergenă care crește pe terenurile virane

Publicat

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun curățăm țara de ambrozie, au transmis reprezentanții APM Alba.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean câ și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlul generic „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, se va derula la nivel național și are ca scop combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba pârloagelor.

Agenția pentru Protectia Mediului Alba solicită autorităților locale din județ implicarea în campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, care se va desfășura în data menționată, între orele 10:00 și 15:00, a transmis conducerea instituției.

Reprezentanții unităților administrativ – teritoriale din județul Alba trebuie să desfășoare acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, să mobilizeze comunitatea pentru desfășurarea de acțiuni de cosire în curți și grădini și vor desemna puncte de predare cu posibilitati de cântarire a materialului vegetal colectat în saci.

Pe lângă edilii unităților administrativ-teritoriale, trebuie să se implice în campania națională de stârpire a ambroziei și Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, respectiv structurile naționale și județene ale CFR, agenții economici cu activități în domeniul construcțiilor care dețin terenuri.

Ambrozia colectată va fi valorificată ca și compost prin firmele de salubrizare.

Campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia” are drept scop prevenirea unui dezastru pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Autoritățile locale au obligația ca, până pe 30 septembrie 2019, să raporteze la Agenția pentru Protecția Mediului Alba cantitățile colectate și suprafețele curățate de ambrozie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    vineri, 20.09.2019 at 12:04

    Autoritățile locale habar n-au cum arată ambrozia. E plin de ea intre Alba Iulia și Micești . Ce sa raporteze ? 0 mp de teren curățați . Să fim serioși. Ei au treabă cu alegerile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax