Connect with us
Publicitate

CUGIR

Cadou pentru pompierii din Cugir, de la colegii lor din Wasserburg: echipamente de intervenții și un aparat de aer comprimat

Publicat

Prezenți la Cugir, ca invitați la cea de –a XXII a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană”, prietenii din orașul Wasserburg au adus cu ei un cadou pentru pompierii voluntari din Cugir.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Cugir a primit echipamente noi pentru intervenții, primite ca donație de la colegii lor din orașul german Wasserburg, localitate germană cu care Cugirul este înfrățită din anul 2007.

Este vorba despre un echipament de descarcerare, constând în foarfecă-clește și depărtător, alături de un aparat de aer comprimat.

În 2009, pompierii cugireni au mai primit o mașină de pompieri, tot din partea orașului german.

Recepția noului echipament, a avut loc sâmbătă dimineața, în incinta sediului SVSU Cugir, unde pompierii voluntari au realizat un exercițiu în acest sens.

În anul 2011, fundaţia „Freunde Maria Rast”, din localitatea germană a donat administrației locale, un autoturism pentru Serviciul Public de Asistenţă Socială, folosit la acordarea îngrijirilor la domiciliu pentru persoanele singure şi bolnave.

În decursul timpului, mai multe proiecte s-au derulat între cele două localități, în domeniul învăţământului, al sănătăţii şi în plan social, care au avut un impact deosebit asupra comunităţii din orașul Cugir.

Vorbim despre donații pentru spitalul din urbea cugireană (aparate și mobilier medical), sau despre programe prin care elevi și dascăli cugireni au ajuns în Wasserburg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax