Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când se deschide noua creșă la Alba Iulia, în cartierul Partoș. Va avea 45-50 de locuri

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a dat detalii, luni, despre stadiul investiției de construire a noii creșe din cartierul Partoș al municipiului Alba Iulia, pe strada Liliacului. Lucrările sunt în desfășurare.

Potrivit primarului, circa 75% dintre lucrări sunt deja executate, iar acestea ar urma să fie finalizate în totalitate până la sfârșitul lunii octombrie.

Au fost cumpărate mobilierul și celelalte dotări necesare. De asemenea, au început procedurile de selectare a personalului.

”Eu cred că, începând cu luna noiembrie, vom avea aici 45-50 de copii din municipiu”, a spus primarul.


Creșa este amenajată în locul fostei școli generale nr. 4, pe strada Liliacului nr. 8.

Lucrări

Contractul de lucrări a fost semnat în 20 iulie 2022, valoarea actualizată a obiectivului de investiție (cu TVA) fiind de 3.775.44,24 lei din care construcții-montaj 3.046.325 lei.

Față de proiectul realizat în faza SF au apărut lucrări suplimentare, după emiterea certificatului de descărcare de sarcină argeologică. S-a recomandat adaptarea proiectului prin conservarea unor vestigii arheologice (integrare în structuri zidite), prin care rezultă o suprafață construită mai mare și suplimentarea cantităților aferente structurii de rezistență.

Proiectul a inclus extinderea clădirii pe orizontală și verticală. La parter, spațiile interioare au fost reorganizate pentru amenajarea a două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, holuri, un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sală multifuncțională cu oficiu alimentar.

Tot la parter va fi sală de grupă pentru copii mari.

La etaj birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare pentru personal, spațiu tehnic și o spălătorie.

Peste etajul parțial și parterul neetajat va fi o terasă necirculabilă.

Clădirea va fi izolată termic cu polistiren, se vor monta uși și ferestre eficiente termodinamic.

Vor fi montate 16 panouri solare fotovoltaice, pentru alimentare cu energie electrică, două centrale pe gaz în condensație și instalație paratrăsnet.

Dotări

Ca dotări, au fost cumpărate scaune, măsuțe, paturi și vestiare pentru copii, scaune de birou, birouri, dulapuri dar și o stație de călcat și două uscătoare rabatabile.

În ceea ce privește locul de joacă, acesta urmează să fie dotat cu un balansoar, un carusel, o figurină pe arc, un leagăn cu două locuri pentru antepreșcolari și o bancă pentru adulți.

Valoarea totală estimată pentru dotări este de 148.301 lei, fără TVA, iar pentru locul de joacă este de 15.036 lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax