Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce poți face dacă ai mâncat sau ai băut prea mult de sărbători. Trucuri pentru digestie și remedii care te scapă de mahmureală

Publicat

masa de craciun

Sarmalele, friptura de porc, toba, salata de boeuf şi cozonacul sunt doar câteva alimente nelipsite de pe masa românilor în ziua de Crăciun. De obicei gustăm din toate câte puțin, iar digestia are de suferit pentru că amestecăm multe alimente grele.

Pentru a scăpa de efectele adverse ale băuturii trebuie să consumați cât mai multe lichide, fructe și pâine prăjită.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2021 * URĂRI de ANUL NOU 2021 * SMS cu FELICITĂRI pentru 2021 * MESAJE frumoase de REVELION  2021

Pentru a reduce efectele adverse ale unei mese atât de copioase, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta digestia.

Iată ce e de făcut pentru a scăpa de senzația de stomac plin:

Apă cu lămâie

Apa caldă în combinatţie cu zeama de la jumătate de lămâie reprezintă un amestec ideal pentru a curăţa intestinele şi pentru a grăbi procesul de slăbire. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Oţet

Nutriţioniştii recomandă asocierea unei mese cu o lingură de oţet, preferabil în salată, mai ales datorită faptului că reglează nivelul zahărului din sânge, după consumul de mâncare bogată în carbohidraţi. Acest lucru îi ajută pe cei care suferă de diabet.

Ceai

O ceaşcă de ceai poate fi foarte benefică în problemele de digestie care apar în urma supraalimentarii ocazionale. Este foarte bun ceaiul de mentă, rozmarin, salvie, sau busuioc. Ceaiul calmează stomacul şi previne balonarea.

Plimbare

Deşi ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi după ce mâncaţi este activitatea fizică, asta este exact ceea ce trebuie să faceţi pentru a ajuta organismul să digere alimentele în exces. Experţii recomandă mersul pe jos, deoarece îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia alimentelor.

Dacă aceste tratamente alternative nu au niciun rezultate, puteți lua o serie de medicamente precum: 

  • colebil
  • triferment
  • dygenzim
  • cărbune medicinal
  • capsule cu ulei esenţial de mentă (Carbichol)

Câteva soluții utile pe care să le puneți în aplicare dacă ați consumat mai mult alcool de Sărbători:

1. Odihnă şi pauză alimentară! Acesta este primul sfat demn de urmat când te confrunţi cu mahmureala. Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn. De asemenea, sunt recomande fructele şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină, potrivit eva.ro.

2. Consumă cât mai multe lichide! Hidratarea joacă un rol important în alungarea stării de mahmureală.

3. Evită alimentele grele! Carnea grasă, ouăle, brânza grasă nu sunt alimente recomandate după o noapte în care ai făcut excese de alcool.

4. Îndulceşte-te cu miere! Poţi ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucăţică de pâine sau biscuiţi cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

5. Potasiu pentru senzaţia de greaţă! Îl poţi găsi în banane. Consumă-le şi vei scăpa de greaţă.

6. Pâinea prăjită alungă oboseala. Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurptăţilor din stomac. De asemenea, restabileşte nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzaţia de oboseală pe care o resimţi după o noapte de beţie.

7. Citrice din plin! Vitamina C din citrice îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţarea organismului de alcool. Pentru a scăpa de greaţă poţi opta şi pentru o jumătate de cană de zeamă de varză murată.

Ceaiul verde, un diuretic şi laxativ excelent, poate înlocui cu succes cafeaua. Se recomandă două-trei căni pe zi timp de o săptămână. Ceaiul de muşeţel (efect laxativ), ceaiul de soc şi ceaiul de urzică sunt alte sortimente cu proprietăţi curative.

Iar pentru o cură de detoxifiere, un meniu tipic cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptură slabă la grătar plus o salată, urmată de o felie de cozonac sau o prăjitură şi un fruct la prânz, un suc de portocale sau de grepfruit după-amiaza şi o salată de ton sau o salată bulgărească la cină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax