Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Caracal. DIICOT: Nu avem încă date despre oasele găsite. Nu ne putem baza doar pe declarațiile inculpatului


Publicat

Procurorul – șef al DIICOT, Felix Bănilă a făcut miercuri declarații legate de cazul crimelor din Caracal. Potrivit acestuia, până în prezent nu sunt nici măcar concluzii preliminare referitoare la testele genetice efectuate pe probele prelevate.

Principalele declarații date de șeful DIICOT.

„Încă de la început vreau să vă spunem că ne exprimăm regretul față de situația în care sunt puse familiile celor două victime. Astăzi dimineață, incuplatul Dincă Gheorghe a fost transferat la Penitenciarul Jilava, pentru a fi efectuată expertiza psihiatrică.

Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare la testele genetice efectuate.

Prioritar este aflarea adevărului și stabilirea adevărului prin probe temeinice. Până nu avem concluzii sau elemente clare că una sau alta din cele două victime ar fi fost ucise, nu putem neglija absolut nicio variantă, nicio pistă din anchetă. 

Ne-am dori, din tot sufletul, să găsim victimele în viață. Nu sunt neglijate niciuna din versiunile din anchetă. Cele două victime sunt date în urmărire națională și internațională.

Avem acele fragmente osoase ridicate de la fața locului, de la care nu am primit niciun rezultat.

Am fost la Craiova și am constatat practic că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba despre un suport metalic confecționat artizanal de inculpat pentru a arde resturi. În partea inferioară nu are fund, și focul se pune dedesupt. Practic funcționează ca un arzător, ca o sobă improvizată.

Nu putem să ne axăm în exclusivitate pe declarația inculpatului.

S-au efectuat toate cele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în curtea sau în imobilul inculpatului.

Nu putem neglija nici aspectele de la fața locului. Vreau să afirm că cercetarea la fața locului va fi reluată, pentru că nu este finalizată. Fiind vorba despre o cauză care se desfășoară cu un inculpat aflat în arest, cercetarea trebuie realizată cu inculpatul prezent la fața locului. Nu putem să ne asumăm riscul de a fi acuzați sau suspiciuni că am „plantat” noi la fața locului niște probe.

S-a ridicat de la fața locului toate probele de natură biologică care au putut fi identificate. S-au identificat prezența cel puțin a victimei de 15 ani atât în mașina inculpatului cât și în casa inculpatului.

După ceea ce am văzut în procesele verbale și planșele fotografice de la fața locului, rezultă că nu ar fi vorba despre niște gropi săpate cu foarte puțin timp înainte. Sunt niște tuburi betonate, există un canal săpat cu mult timp în urmă pentru a repara anumite autovehicule, însă în acesta nu a fost identificat nimic.

La momentul în care s-a încercat conducerea în teren a inculpatului pentru a indica locurile, a devenit convuz. Acesta a declarat inițial că pe prima victimă ar fi aruncat-o în Olt, ulterior a declarat că a aruncat-o în Dunăre. Acesta a invocat faptul că deplasarea a făcut-o pe timp de noapte, pe drumul lăturalnice și că nu-și mai amintește traseul parcurs.

După transferul inculpatului în arestul IPJ Dolj vom reîncepe cercetarea la fața locului.

Avem consimțântul inculpatului să fie testat cu testul poligraf.

Reamintim faptul că Procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au cerut de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Se deschide anchetă asupra procurorilor implicați.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis că la data de 31 iulie 2019, ora 14.00, Felix-Oliver Bănilă, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, va susține la sediul instituției din Bucureşti o declarație de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Teste COVID-19 la intrare în Grecia: Ce se întâmplă dacă ești diagnosticat cu coronavirus în timp ce ești în concediu

Publicat

Peste 6.500 de teste pentru COVID-19 s-au făcut în aeroporturile din Grecia, miercuri, în prima zi după ce țara și-a redeschis granițele pentru turiști, iar autoritățile au anunțat că primele 250 au rezultate negative. Ce se întâmplă, însă, dacă sunteți diagnosticați cu coronavirus în timp ce sunteți în concediu în Grecia?

Potrivit ghidului întocmit de Organizația Națională de Sănătate Publică și ministerul Sănătății, se aplică următoarele reguli:

Dacă un vizitator nu se simte bine, acesta va anunța managerul hotelului care la rândul său va notifica doctorul cu care colaborează hotelul sau un medic din localitate. Dacă niciunul nu este disponibil, va fi notificată o unitate medicală desemnată la care vizitatorul va fi transferat.

Dacă pacientul necesită îngrijire imediată, el va fi transferat către cea mai apropiată unitate medicală fiind clasificat ca ”suspect de COVID-19”. Dacă unitatea este indisponibilă sau nu are resursele să gestioneze un caz grav, pacientul va fi transferat în regim de urgență către cel mai apropiat centru medical

În cazul unor simptome ușoare, vizitatorul va fi testat și este obligat să rămână în camera sa până la primirea rezultatului. În acest timp nu va fi permisă nicio interacțiune cu personalul hotelului, iar în cazul în care aceasta este absolut necesară un angajat va fi desemnat exclusiv pentru camera respectivă

Dacă rezultatul este pozitiv managerul responsabil de sănătate va declara în mod oficial incidentul către Organizația Națională de Sănătate Publică pentru a fi înregistrat în registrul instituției. Pacientul va fi nevoit să se izoleze la un hotel special de carantină sau va fi transferat către un spital desemnat dacă prezintă simptome severe

Dacă rezultatul este negativ, doctorul hotelului sau un medic din localitate va fi chemat pentru a-l diagnostica și a-i oferi tratament și instrucțiuni.

Orice persoană care acompaniază persoana infectată (membru al familiei, partener, părinte), va fi nevoit să furnizeze informații, să poarte o mască tot timpul și să respecte regulile de igienă.

Normele Organizației de Sănătate Publică stipulează că dacă un vizitator sau angajat a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 acesta va fi nevoit să se autoizoleze, să nu folosească facilitățile pentru public, să ia masa în propria cameră și să urmeze ghidul de testare descris mai sus.

Vizitatorii sunt îndemnați să respecte măsurile de igienă, mențină distanțarea socială și să fie atenți.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE/ FOTO-VIDEO: Viituri în Șureanu și în Apuseni. Apele au lovit localitățile Dobra și Gârda Seacă

Publicat

Ploile torențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pentru decolmatare și extragerea apei din gospodăriile afectate de viitură în localitatea Dobra acționează pompierii de la Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu cei de la SVSU Șugag.

”Pana la momentul actual s-a procedat la extragerea apei din 4 gospodării din 6 existente și decolmatarea străzii principale. Nu sunt victime”, precizează reprezentanții ISU Alba.

Știrea inițială: Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate