Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi organizată NUNTA-FESTIVAL a lui George Simion. Carne de vânat la ceaun și plimbări contracost cu balonul. Controversele

Publicat

Liderul AUR, George Simion are nunta sâmbătă, 27 august, în satul Oveselu, comuna Măciuca din județul Vâlcea. Petrecerea este organizată după regulile unui festival, la care vor participa peste 11.000 de oameni. 

Invitații vor purta brățări, exact ca la marile festivaluri și vor putea face plimbări contracost cu balonul cu aer cald sau cu calul.

În zonă va fi amenajat și un mic târg al meșterilor populari, iar cei mici vor putea asista la teatru de păpuși.

Vor fi de asemenea spectacole de reenactment, cu daci și romani, un tobogan foarte mare și ateliere.

Ilinca, iubita lui Simion, este cu 11 ani mai tânără decât el. Ea are 24 de ani și nu este implicată în politică și nu este nici o obișnuită a lumii mondene.

Similitudini cu nunta lui Zelea Codreanu

În spațiul public au apărut și o serie de controverse, legate de modul în care este organizată această nuntă.

Evenimentul care în mod obișnuit este unul privat, intim, a fost transformat de George Simion într-unul cât se poate de public și grandios, cu accente mitice, scrie G4Media.ro.

Politologii consultați de publicație spun că nunta liderului AUR copiază nunta liderului Mișcării Legionare (extremă dreapta), Corneliu Zelea Codreanu.

Câteva similitudini izbitoare între nunta lui George Simion din 2022 și nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925, identificate de specialiștii consultați de G4Media.ro:

  • Ambii s-au căsătorit vara, în spații rurale mici, George Simion în satul Oveselu (comuna Măciuca, județul Vâlcea), iar Corneliu Zelea Codreanu în Crângul Petrești de lângă Focșani (Vrancea).
  • Ambii au invitat ”pe toți românii la nuntă”. La Corneliu Zelea Codreanu istoricii rețin că ar fi participat între 80.000 și 100.000 de oameni.
  • Ambii au pus la dispoziția oamenilor gratuit mijloace de transport până la locul nunții: George Simion a pregătit mai multe autocare, în timp ce la Zelea Codreanu oamenii au venit cu 2300 de căruțe.
  • Ambele cupluri se căsătoresc în costume populare: George Simion a anunțat cu ținuta este obligatorie. Zelea Codreanu și-a făcut apariția pe un cal, asemenea unui ”uns” eliberator și este de așteptat ca și intrarea lui George Simion ”în scenă” să aibă conotații similare.
  • Ambii și-au transformat nunțile cu Ilinca (viitoare Simion), respectiv Elena (soția lui Codreanu) într-o ”nuntă cu poporul român”, punând complet în umbră viitorul cuplu.
  • În memoria colectivă, ambele evenimente vor fi asociate, de fapt, cu liderii celor două partide extremiste și cu comuniunea lor cu pământul, țara, poporul, ca într-o roman desprins din mitologia populară, de un naționalism radical.

În replică, George Simion a scris pe Facebook că cea mai importantă similitudine este aceea că nunta are loc între un bărbat și o femeie.

Programul nunții lui George Simion, transmis către Alba24:

VINERI, 26 AUGUST

Toată ziua – amenajare locație, pregătire food court, preparare sarmale

Ora 16.00 – cununia civilă, primăria Măciuca

SÂMBĂTĂ, 27 AUGUST

07.00 – sosirea participanților

10.00 – briefing operativ cu șefii echipelor de producție media. Locația este în centrul de presă, situat visavis de terenul pe care se desfășoară evenimentul.

Participă: departamentul de comunicare AUR (George Orbean – coordonator, Cristian Acatrinei – director birou de presă, Adriana Augustin – booking)

12.00 – Cununia religioasă. Locația este în bisericuța de lemn construită lângă Pensiunea Forest Retreat and Spa. Transmisiune live, feed-ul AUR.

14.00 – Începerea spectacolului. Locația este scena principală a evenimentului pe terenul de lângă Pensiunea Forest Retreat and Spa

23.00 – Focul de artificii. Locația este lângă scena principală

ATRACȚII ȘI EVENIMENTE

Plimbări cu balonul cu aer cald. Invitații pot face plimbări contra-cost cu un balon andocat în vecinătatea scenei principale.

Corturi cu tematică folclorică amenajate de meseriași din mai multe zone ale țării. Acestea sunt vizibile în mai multe locații din vecinătatea câmpului

Demonstrație de echitație și plimbări cu calul (pentru copii). Locația este manejul de pe terasele Pensiunii

Teatru de păpuși pentru copii. Scena este amenajată în imediata vecinătate a terenului unde se desfășoară petrecerea.

GRĂTAR ȘI MÂNCARE LA CEAUN

Mâncarea și băutura sunt oferite participanților în zona special amenajată pe terenul unde se desfășoară evenimentul.

Invitații vor putea savura tocană de vânat preparată într-un ceaun de două tone, grătar de berbecuț și porc, mititei.

Berea și vinul (alb și roșu) vor fi oferite la pahar în aceeași zonă unde se servește și mâncarea.

ACCES

Accesul se face doar în zonele special marcate și este posibil doar cu prezentarea brățării oferite de organizatori.

Invitații care nu au intrat încă în posesia brățărilor le vor putea lua de la membrii echipei de acces pe baza unui act de identitate.

Recomandarea organizatorilor este ca oamenii să intre din timp în posesia brățărilor de acces pentru evitarea aglomerației.

PARCARE

Mai multe parcări au fost amenajate în zonă și în locații aflate în vecinătatea localității. Acestea sunt marcate special.

Organizatorii îndeamnă participanții veniți cu mașinile din alte zone să acceseze parcările din locațiile indicate pe site-ul georgesimion.ro și să folosească autocarele puse evenimentului pentru a ajunge în locație.

Sursă foto: Facebook George Simion

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax