Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 ianuarie 2015 pensiile vor fi indexate cu 5%, conform legii. Precizări de la ministrul Muncii

Publicat

rovana plumb De la 1 ianuarie 2015, pensiile vor fi indexate cu cinci procente, în raport cu rata inflaţiei, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb. Ministerele Finanţelor şi Muncii lucrează acum la o măsură prin care ar putea fi majorate şi pensiile mici, tot de anul viitor, potrivit ministrului.

„Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a declarat, joi, Rovana Plumb.

Ea a adăugat că se va reveni şi la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese.

Ministrul Muncii a menţionat că din anul 2015 toţi angajaţii vor avea salariul cel puţin la nivelul celui minim pe economie, respectiv 900 de lei, în condiţiile în care, în momentul de faţă, din cauza grilelor de salarizare diferenţiate, unii angajaţi ajung să câştige mai puţin de 900 de lei pe lună, Rovana Plumb făcând referire la angajaţi din domeniul medical.

„Am un mesaj către toate confederaţiile sindicale, în ceea ce priveşte suprapunerea claselor de salarizare. Ca urmare a măsurii luate de Guvernul Ponta de creştere a salariului minim pe economie la 900 de lei, vreau să vă spun că la nivelul ministerului Finanţelor, ministerului Muncii şi ministerului Dezvoltării şi Administraţiei s-a constituit un grup de lucru care va analiza toate propunerile şi observaţiile venite din partea sindicatelor în ceea ce priveşte suprapunerea salarizării, ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. În momentul de faţă, avem 15 clase de salarizare care se suprapun. Se lucrează în aşa fel încât să se clarifice care sunt coeficienţii de salarizare”, a explicat ministrul Muncii.

Potrivit Rovanei Plumb, reprezentanţii sindicatelor au atras atenţia că există angajaţi, în special în domeniul medical, care, deşi muncesc cu normă întreagă, la sfârşitul lunii nu primesc nici măcar valoarea unui salariu minim pe economie, din cauza grilelor de salarizare diferite.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax